10 ماده غذایی سمی و خطرناک در جهان

خبرنگاران: شاید شما هم بار ها شنیده باشید که باید از خوردن برخی غذا ها و مواد غذایی امتناع کنید، زیرا برای سلامتی شما مفید نیستند و حتی می توانند به شما آسیب نیز وارد نمایند. خوردن برخی از این غذا ها ممکن است مسائلی مانند افزایش وزن، مسائل پوستی، دیابت و... برای شما به وجود آورند.

10 ماده غذایی سمی و خطرناک در جهان

غذا های خاصی نیز وجود دارند که اگر به درستی آماده نشوند می توانند باعث بیماری شدید در انسان و حتی در مواردی باعث مرگ وی نیز شوند. در ادامه با خبرنگاران همراه باشید تا به معرفی 10 مورد از سمّی ترین غذا ها و مواد غذایی در جهان بپردازیم. البته خوشبختانه بسیاری از این مواد غذایی در کشور ما یافت نمی شوند!

10. بادام تلخ

بادام ها دانه هایی پر از ویتامین و مواد مغذی هستند که در سراسر جهان هواداران زیادی دارند. اما عده ای از مردم، بادام تلخ را به نوع شیرین آن ترجیح می دهند و معتقد هستند که بادام تلخ خواص بیشتری نسبت به بادام شیرین دارد. اما احتمالاً آن ها از این که بادام تلخ دارای سم سیانید است، اطلاعی ندارند و نمی دانند که اگر این سیانید به خوبی در بدن انسان از بین نرود و پاکسازی نگردد، می تواند به شدت کشنده باشد.

9. قارچ های وحشی

قارچ ها از مواد غذایی پر هوادار در سراسر جهان هستند و بسیاری از مردم، قارچ را در برنامه غذایی خود قرار می دهند. اما اگر شما عادت دارید که قارچ را خودتان انتخاب نموده و آن را آماده کنید، باید بسیار مراقب باشید. برخی از قارچ های وحشی وجود دارند که حتی با خوردن تکه ای کوچک از آن ها، به علت سمّی بودن، جان انسان به خطر می افتد. این قارچ ها می توانند باعث درد های شکمی، تهوع و استفراغ و یا حتی آسیب به کبد یا قلب انسان نیز شوند. پس قبل از خوردن قارچ ها دقت کنید که آن ها از کجا تهیه شده اند.

8. اِلدربری (میوه اقطی)

اقطی از نظر دارویی بسیار با ارزش است و می تواند علائم آنفولانزا و سرما خوردگی را درمان کند و همچنین اگر از آن بر روی زخم های پوستی استفاده گردد، به بهبود آن یاری می نماید. از میوه این درخت ارغوانی برای فراوری شربت و مربا استفاده می گردد. اما باید با احتیاط میوه های این درخت خورده شوند. اگرچه میوه های بزرگ و رسیده این درخت قابل خوردن هستند، اما پزشکان گیاهان دارویی می گویند که ساقه ها و برگ ها و میوه های نارس این گیاه می توانند باعث مسائل زیادی از جمله اسهال و استفراغ و در مواردی موجب مرگ انسان شوند.

7. کاساوا

ریشه کاساوا یکی از مواد غذایی محبوب در کشور هایی نظیر برزیل، تایلند و اندونزی است که هواداران زیادی را در این کشور ها دارد. قبل از مصرف کاساوا باید به طور کامل پوست آن گرفته گردد و در آب جوشانده گردد. کاساوای خام دارای سمّی است که بدن می تواند آن را به پراکسید هیدروژن تبدیل کند که می تواند باعث کشته شدن انسان نیز گردد.

6. آکی

آکی از میوه های ملّی کشور جامائیکا است. همچنین این میوه یکی از سمّی ترین مواد غذایی جهان نیز به شمار می رود. این میوه باعث بروز اتفاقاتی در بدن می گردد که هیچکس علاقه ای به تجربه کردن آن ها ندارد. آکی حاوی سمّی است به نام هایپوگلیسیرین، که باعث بروز استفراغ شدید در انسان می گردد. بیماری ای که به عنوان استفراغ جامائیکا نیز شناخته می گردد. کسانی که این میوه را قبل از این که به طور کامل برسد، مصرف می نمایند اگر در ظرف مدت کوتاهی به مراکز درمانی رسانده نشوند کشته خواهند شد. البته هنگامی که این میوه به طور کامل می رسد، سم آن از بین می رود و قابل مصرف می گردد.

5. ساناکجی

ساناکجی، غذایی حاوی یک هشت پای کوچک است که با این که حاوی هیچ سمّ کشنده ای نیست، اما می تواند بسیار خطرناک باشد. این غذای عجیب حتّی اگر به تکه های کوچک نیز تقسیم گردد نیز خطرناک است. تکه های این غذا ممکن است به گلوی انسان چسبیده و باعث خفه شدن انسان شوند. با این حال مصرف نمایندگان این غذا به دنبال تجربه ای جدید در خوردن مواد غذایی هستند. اما گاهی ممکن است این تجربه بسیار خطرناک نیز باشد.

4. هاکارل

هاکارل نوعی گوشت کوسه است که در گرینلند بسیار محبوب است. اما از آن جا که این کوسه فاقد مجاری ادراری و کلیه است، مواد و ضایعات سمّی در گوشت این کوسه انباشته می شوند و خوردن گوشت آن ممکن است موجب بروز بیماری هایی برای انسان گردد. تهیه این غذا به هیچ وجه کار ساده ای نیست. برای از بین بردن این سموم، از گوشت این کوسه تا شش ماه در شراط خاص نگهداری می گردد تا مسئله ای برای مصرف نمایندگان به وجود نیاورد.

3. صدف خونی

این غذا می تواند سیستم بدن را به هم بریزد. این صدف ها در مناطقی از اقیانوس آرام، خلیج مکزیک و اقیانوس اطلس، برداشت می شوند. این صدف ها دارای هموگلوبین (پروتئین موجود در گلوبول های قرمز) زیادی هستند که این هموگلوبین اضافی می تواند برای انسان بسیار خطرناک باشد. نکته عجیب تر این است که این صدف ها حاوی مقدار زیادی باکتری های مضر نیز هستند که می توانند مسبب اسهال خونی، حصبه و هپاتیت نیز برای انسان شوند. اما با این حال نیز این غذا کماکان هواداران زیاد و مخصوص به خود را دارد!

2. ریواس

ریواس را می توان یک گیاه خوشمزه دانست که می توان از طعم آن لذت برد. اما اگر از قسمت اشتباه آن استفاده گردد می تواند بسیار خطرناک نیز باشد. برگ های این گیاه حاوی ماده خطرناکی به نام اگزالات هستند که می توانند تنفس را برای انسان مشکل کند و همچنین می تواند باعث بروز مسائلی مانند تشنج، نارسایی کلیه و حتی مرگ نیز شوند.

1. فوگو

فوگو که ماهی بادکنکی نیز نامیده می گردد، یکی از خطرناک ترین موجودات در جهان محسوب می گردد. سرآشپز ها قبل از این که بتوانند ظرف حاوی این ماهی را آماده نمایند باید نزدیک به 2 سال آموزش ببینند و مجبور به گذراندن آزمونی هستند که تنها تعداد کمی از شرکت نمایندگان، پیروز به گذراندن آن می شوند. برخی از قسمت های بدن این ماهی مثل روده ها و کبد، دارای یک ترکیب شیمیایی معروف به نام تترودوتوکسین هستند که در مقایسه با سیانید 1200 برابر سمّی تر است. خوردن این سمّ می تواند باعث فلج شدن انسان و در نهایت مرگ وی نیز گردد. بر اساس گزارشی، سالانه نزدیک به 50 نفر بر اثر خوردن ماهی فوگو جان خود را از دست می دهند.

منبع: wonderslis

منبع: برترین ها
انتشار: بروزرسانی: 19 آبان 1398 شناسه مطلب: 455

به "10 ماده غذایی سمی و خطرناک در جهان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "10 ماده غذایی سمی و خطرناک در جهان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید