آیا روبات ها جایگزین قضات خواهند شد؟
به گزارش نامیت، به گفته یک کارشناس هوش مصنوعی روبات هایی که زبان بدن متهم را برای شناسایی علائم جرم تجزیه و تحلیل می کنند، تا سال 2070 جایگزین قضات خواهند شد.
به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی میل، ترنس مائوری نویسنده و سخنران حوزه هوش مصنوعی، معتقد است که این دستگاه ها قادر خواهند بود علائم جسمی و روانی عدم صداقت را با دقت 9/ 99 درصد تشخیص دهند. او ادعا می کند که آن ها مودب خواهند بود، به راحتی به هر زبان شناخته شده صحبت خواهند کرد و قادر به تشخیص علائمی از دروغ خواهند بود که توسط انسان قابل تشخیص نیست.
روبات های قاضی مجهز به دوربین هایی خواهند بود که الگو های گفتاری نامنظم، افزایش غیرمعمول دمای بدن و حرکات دست و چشم را ضبط و شناسایی می کنند. سپس این داده ها توسط روبات ها مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرند تا یک قضاوت بدون خطا درباره اینکه آیا یک متهم یا شاهد واقعیت را بیان می کند یا خیر، ارائه کنند.
به گزارش تلگراف، براساس تحقیق دو ساله مائوری که قرار است سال آینده منتشر شود، او انتظار دارد که در 50 سال آینده استفاده از روبات ها در بیشتر جلسات جنایی و مدنی در انگلیس و ولز معمول باشد.
مائوری که مدیر موسسه Hack Future Lab است، در ادامه گفت: هوش مصنوعی با انجام مسائل پیچیده با سطحی از ثبات و سرعت که با هوش انسانی قابل مقایسه نیست، در شیوه زندگی و کار مردم تغییراتی بی سابقه ایجاد کرده است. در یک شرایط قانونی، هوش مصنوعی شکل جدید و عادلانه تری از عدالت دیجیتال را آغاز خواهد کرد که به موجب آن احساسات، تعصب و خطا های انسانی دیگر رخ نخواهند داد. به دلیل حضور آن ها جلسات دادرسی سریع تر انجام خواهد شد و افراد بیگناه دیگر به جرمی که مرتکب نشده اند محکوم نخواهند شد.
البته روبات ها جای قضات ارشد را نخواهند گرفت، زیرا برای مشخص رویه قضایی، ایجاد قوانین جدید و نظارت بر درخواست ها به آن ها احتیاج داریم و در حالی که وکیل مدافع ها برای بحث در مورد موکل خود ایمن خواهند بود، سایر نقش های حقوقی از جمله مشاوران قضایی، مدیران حقوقی، دستیاران وکلا، دستیاران وکلای حقوقی و دفترداران دادگاه تا سال 2070 جای خود را به روبات ها خواهند داد.
مائوری فکر می کند که هوش مصنوعی همچنین در جلسات کیفری و مدنی در شورای حل اختلاف دادگاه عمومی، دادگاه های شهر ها و دادگاه های خانواده جایگزین قضات انسانی خواهد شد. سال گذشته دیوید گاوک، وزیر دادگستری پیشین انگلیس نیز گفت که هوش مصنوعی می تواند ابزار های ساده ای برای نشان دادن عدالت فراهم کند.
منبع: فرارو