غار نمکدان قشم ، طولانی ترین غار نمکی دنیا

به گزارش نامیت، غار نمکدان قشم

در این مقاله از وب سایت گردشگری خبرنگاران شما را با غار نمکدان قشم آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.

غار نمکدان قشم ، طولانی ترین غار نمکی دنیا

در موازات ساحل جنوبی و 90 کیلومتری قشم کوه گنبدی شکل از نمک واقع شده است که غار نمکدان نام دارد. دهانه غار نمکدان که یکی از زیباترین جلوه های طبیعت به شمار می آید از ساحل دریا حدود 2 کیلومتر فاصله دارد. ارتفاع غار نمکدان که بخشی از ژئوپارک جزیره قشم محسوب می شود از سطح دریا 237 متر و طول آن حدودا 6400 متر می باشد و به عنوان طویل ترین غار نمکی دنیا در سازمان یونسکو و ژئو پارک های دنیای به ثبت رسیده است.

غار نمکدان در فاصله 2 کیلومتری از ساحل قرار گرفته است. داخل این غار به ویژه در اعماق آن، برای مشاهده استالاکتیت های بلورین نمک، احتیاج به چراغ قوه پرنور است، زیرا نور کافی وجود ندارد. سقف غار نمک از قندیل های مرمرین و بلورین که در اشکال مختلف هستند پوشانده شده است که نظر هر بیننده ای را به خود جلب می نماید.

در کف این غار جریان هایی از آب نمک قابل مشاهده است که چشم انداز فوق العاده ای را پدید آورده است. رطوبت هوای جزیره و نفوذ آب در غارها سبب چکیده شدن آب نمک اشباع شده بر بدنه قندیل ها می شود و باعث به وجود آوردن پیوسته این قندیل ها می شود. این جریان آب در دل کوه نمکدان به طور یک جریان دائمی زیرزمینی است و راه را به خارج از این غار می گشاید. در مقال این غار یک حوضچه ای طبیعی به رنگ سفید وجود دارد که آبی که از دل این غار بیرون می آید درون آن جمع می شود و به صورت یک چشمه نمک در دامنه کوه جلوه گری می نماید.

این چشمه در تمام طول سال جریان دارد و در بخش های داخلی این غار نمکدان نیز جریان آب قابل مشاهده است. در برخی مواقع آب نمک موجود در غار همچون آینه تصاویر را منعکس می نماید و این خود باعث به وجود آمدن چشم انداز ای زیبا و بی نظیر در این منطقه می شود. بستر اصلی این چشمه، رنگی سرخ دارد و می توان رسوبات را در آن مشاهده کرد. رسوباتی که در این منطقه به وجود آمده اند نیز حاوی ترکیبات اکسید آهن و به خصوص هماتیت هستند.

این غاری که می بینیم، عمری 500 میلیون ساله دارد و کارشناسان شکل گیری آن را متعلق به قبل از دوره کامبرین(یکی از دوره های زمین شناسی از دوران دیرینه زیستی) می دانند. لایه های نمکی چند رنگی که در غار تشکیل شده، هر کدام ده ها هزار سال قدمت دارد، به همین علت بهتر است به هیچ کدام از قندیل های نمکی دست نزنیم و هوس نکنیم تکه ای از آن را برای خودمان برداریم.

نمک هایی که از این غار نمکدان استخراج می شوند خاصیت دارویی دارند و از آنها به عنوان نمکی برای علم طب استفاده می شود. ترکیباتی که نمک های درون این غار دارند از منیزیم تشکیل شده اند. با توجه به تحقیقات و آنالیز هایی که به وسیله زمین شناسان اجرا شده نیز متوجه شدند که این غار یکی از طولانی ترین غارهای نمک دنیا است. باهم به تماشای تصاویری از این غار می نشینیم.

برترین فصل سفر

از پاییز تا آخر فروردین فصل مناسبی برای سفر به قشم است. هوا ملایم و مطبوع است و داغی آفتاب اذیت مان نمی نماید. زمستان قشم خنکی دلپذیری دارد و گشت و گذار خسته مان نمی نماید.

مسیر دسترسی

برای بازدید از این پدیده طبیعی زیبا و بی بدیل، باید به جزیره قشم سفر کنید و با طی کردن فاصله ای 90 کیلومتری به سمت جنوب غربی جزیره، به نزدیکی این غار زیبا برسید. هنگامی که به نزدیکی این غار می رسید؛ کوهی گنبدی شکل با ارتفاع 237 متر در جلو چشمانتان نمایان خواهد شد. غارهاى نمکین جزیره قشم، یکى از زیباترین جلوه هاى طبیعت در این جزیره زیبا و رویایى ایران است. وجود رگه های سفید نمک بر بدنه این کوه، از دور چشم انداز ای زیبا را نمایان می سازد.

منبع: تاپ تراول
انتشار: 22 مهر 1403 بروزرسانی: 22 مهر 1403 گردآورنده: namit.ir شناسه مطلب: 2264

به "غار نمکدان قشم ، طولانی ترین غار نمکی دنیا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "غار نمکدان قشم ، طولانی ترین غار نمکی دنیا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید