معرفی جاذبه های گردشگری چهارمحال و بختیاری

به گزارش نامیت، جاذبه های گردشگری چهارمحال و بختیاری از لحاظ طبیعی سرآمد تمام استان های کشور است. اما این استان از آثار تاریخی و مذهبی فراوانی نیز دارد.

معرفی جاذبه های گردشگری چهارمحال و بختیاری

از سفر با تورهای تابستانی پاتایا لذت ببرید و سواحل شگفت انگیز تایلند و مراکز خرید بسیار ارزان پاتایا را از دست ندهید.

جاذبه های گردشگری چهارمحال و بختیاری از لحاظ تاریخی، مذهبی و طبیعی بسیار غنی است؛ اما بسیاری از گردشگرانی که به این استان سفر می نمایند به دنبال کشف مناطق و جاذبه های طبیعی چهارمحال و بختیاری هستند. به تازگی بسیاری از تورهای گردشگری روی به بازدید روستاها و ارتفاعات این منطقه آورده اند و گردشگری مزرعه را در برنامه های تفریحی و بازدیدهای خود قرار می دهند. تجربه گذراندن یک شب با مردمان محلی و ایلات می تواند خاطره و تجربه شیرین برای گردشگردان داخلی و خارجی باشد. از این رو بسیاری از مردم خواستار مسافرت به این مناطق بکر کشور هستند. در این مطلب ما نگاهی به جاذبه های گردشگری چهارمحال و بختیاری که کمتر دیده شده اند، انداخته ایم.

مسجد اتابکان

این مسجد در سال 605 هجری قمری در زمان اتابکان لر عظیم که در منطقه چهارمحال و بختیاری و کهکیلویه و بویراحمد امروزی حکومت می کردند بنا شده است. ابعاد مساجد 16*17.5 متر می باشد. بنای اولیه مسجد به خشت و گل بوده که در دوران صفویه با نمای آجری مزین شده است. این مسجد دارای دو درب در ضلع شمالی و غربی می باشد که درب شمالی آن در زمان قاجاریه تعویض شده و اصل درب که قدمتی حدود 800 سال دارد در موزه شهرکرد نگهداری می گردد. درب غربی مسجد به طرف امامزادگان حلیمه و حکیمه خاتون باز شده و گنبد مرکزی با ستونهای آجری و دهلیزهای محاط بر گنبد و شبستان این مسجد را از دیگر مساجد متمایز می نماید.

برج و باروی قلعه چالشتر

قلعه چالشتر در استان چهار محال و بختیاری تلفیقی از معماری دوران قاجار با معماری اروپایی است که با ستونهایی ایستاده از سنگ و نقش برجسته های دیدنی خودنمایی می نماید. قلعه چالشتردر پنج کیلومتری شهرکرد به عنوان یک اثر باشکوه از نظر معماری و هنری حجاری در ایران است. این قلعه در منطقه چالشتر واقع شده که در دوره صفویه مرکز حکمرانی چهارمحالی ها بوده که از طریق کلانتران روستاها و مناطق تحت سیطره خود را کنترل می کردند و پس از انتصاب حسین قلی خان به عنوان ایلخان بختیاری، در اواسط حکومت ناصرالدین شاه، حکمرانان این منطقه از حاکمیت بر چالشتر خلع و به زمین داران عظیم تبدیل شدند. مجموعه قلعه تاریخی چالشتر که به قلعه خانی مشهور می باشد، ‪110 سال پیش در چالشتر احداث شده و در یکی از سرستونهای سنگی این مجموعه ، تاریخ ساخت آن به سال ‪1321هجری قمری حک شده است.

قلعه سورک

قلعه سورک را نصیرخان ملقب به سردار جنگ حدود 90 سال پیش یعنی در اواخر دوره قاجار با معماری جالب و درونگرا بنا کرده است. این قلعه در 40 کیلومتری جنوب شرقی شهرکرد و در روستای سورک از توابع بخش کیار قرار گرفته است. بنای قلعه شامل ساختمان اصلی با دو طبقه زیرزمین و همکف، ابنیه جانبی شمال وجنوب آن، ورودی و هشتی در جبهه جنوب غربی و حمام کوچک در جبهه شمال شرقی است و مصالح آن از خشت و نمای آن از آجر است.

امامزاده حلیمه خاتون سرپیر

در روستای زیبای سرپیر، در شهرستان اردل ، بخش مرکزی ، بنای تاریخی - مذهبی امامزاده حلیمه خاتون قرار گرفته است. این بنا مربوط به دوره صفوی - دوره قاجار است . معماری بنای شامل یک حرم، رواق، راهرو و سردابی کوچک می باشد. این امامزاده تنها بنای سردابی آستان است که دارای تاریخی ایلخانی است و در دوره های بعد بازسازی شده است. نمونه ای از این بازسازی ها در کتیبه ای سنگی به تاریخ 1332 در بالای ورودی رواق به حرم ذکر شده است. مصالح بنای امامزاده از آجر، سنگ و ملاط گچ و گل می باشد.

مجموعه خانه حفیظی

این اثر تاریخی مربوط به اواخر دوران قاجاریه می باشد که در خیابان فردوسی بروجن واقع شده است. این بنا بعد از بازسازی و بازسازی توسط سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان ، اکنون به موزه مردم شناسی (موزه بهرامی) تبدیل شده است.

خانه اسد بختیاری

سردار اسعد بختیاری (1236 الی 1296هجری شمسی) از چهره های مشهور سیاسی اجتماعی تاریخ معاصر ایران و از مفاخر ملی به شمار می رود. وی از سران عظیم مشروطیت ایران بود که نقش زیادی در تحولات کشور به ویژه در دوران نهضت مشروطیت داشت. خانه اسد بختیاری مربوط به دوره پهلوی اول است و در شهرستان کیار، شلمزار واقع شده و این اثر در تاریخ 26 آذر 1356 با شمارهٔ ثبت 1506 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

چشمه سرداب رستم آباد

چشمه سرداب رستم آباد در 20 کیلومتری شهر اردل در استان چهارمحال و بختیاری و در 90 کیلومتری شهرکرد از کوهای نزدیک روستای رستم آباد چشمه ای از دل زمین می جوشد که نام آن چشمه سرد آب رستم آباد است. این چشمه از نظر حجم آب خروجی و عظمت زبانزد خاص و عام می باشد وجود این چشمه باعث بوجود آمدن باغات میوه فراوان و مناظر مصفا گشته و طراوت خاصی را به منطقه داده است. از دیگر جذابیت های این مکان باید از کوهای اطراف، استخرهای شیلات ماهی، باغهای زیبای و معدنی بودن آب آن را نام برد.

پل بهشت آباد

پل بهشت آباد مربوط به دوره قاجاری است و در شهرستان اردل، روستای بهشت آباد واقع شده و این اثر در تاریخ 8 مرداد 1381 با شمارهٔ ثبت 5983 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این پل درعهد قاجار توسط یکی ازخوانین قدرتمند بختیاری بنام حسینقلیخان ایلخان بختیاری در شش کیلومتری شهر اردل در کنار روستای بهشت آباد بر روی رودخانه بهشت آباد ساخته شده است.

رودخانه ارمند

رودخانه اَرمند یا کارون علیا یکی از رودخانه های مهم استان چهارمحال و بختیاری است که از مناطق کوهستانی مرتفع شرق و دشت های مرکزی استان سرچشمه گرفته و پس از عبور از منطقه ارمند، آب رودخانه سرخون را دریافت کرده و با پیوستن به رودخانه بازفت، به سد کارون 4 می ریزد. حوضه آبریز رودخانه ارمند بیش از 50 درصد استان چهارمحال و بختیاری را شامل شده و با متوسط آبدهی سالانه حدود 100 مترمکعب، به عنوان اصلی ترین پتانسیل آب استان مطرح می باشد. وجود شرایط لازم (عرض و عمق کافی) جهت انجام ورزش های رودخانه ای همچون قایقرانی، دسترسی بعضی نقاط رودخانه به جاده، بکر بودن منطقه، وجود جنگل های بلوط، قله های سر به فلک کشیده، آبشارهای مرتفع و دیوارهای صخره ای، این منطقه را از نظر گردشگری حائز اهمیت کرده است.

پارک جنگلی پروز

این پارک در منتهی الیه جنوب چهارمحال و بختیاری و 50 کیلومتری لردگان قرار گرفته است، فضای دنج و خلوت، سایه سار درختان بلند قد کشیده این پارک، چشمه های زلال، شالیزارهای پراکنده و درختان جنگلی اطراف، تصویر زیبایی را به وجود آورده اند. بیشتر درختان این جنگل از نوع بلوط است و فرم کوههای اطراف این پارک حیرت انگیز هستند. طول جنگل پروز در امتداد رودخانه کنار آن حدود 8 کیلومتر است. بهترین فصل سال برای دیدن منطقه بهار و پاییز است. در این منطقه درخت های بلوط، بنه، زرشک و انجیر زیادی وجود دارد. در این پارک فضای بسیار مناسبی برای استراحت و گردش خانواده ها و اردوهای دانشجویی و دانش آموزی نیز فراهم شده است.

پیشنهاد آخر

جاذبه های گردشگری چهارمحال و بختیاری را باید با دیدگاه جدیدی و متفاوتی نگاه کرد تا بتوان آن ها را بیشتر درک کرد و از آن ها لذت بیشتری را برد. اگر برای بار اول است که به این استان می خواهید سفر کنید می توانید بازدیدی از جاذبه های دیگر این استان که معروف تر و شناخته ترند داشته باشید. البته به یاد داشته باشید که برای مسافرت به این استان همواره یک دست لباس گرم به همراه داشته باشید چرا که متوسط دمای این استان نسبت به استان های همجوار مانند اصفهان، یزد و ... کمی پایین تر می باشد.

گردآوری: مجله اینترنتی خبرنگاران

منبع: setare.com
انتشار: 4 آذر 1399 بروزرسانی: 4 آذر 1399 گردآورنده: namit.ir شناسه مطلب: 1206

به "معرفی جاذبه های گردشگری چهارمحال و بختیاری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "معرفی جاذبه های گردشگری چهارمحال و بختیاری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید