میوه های با قند بالا
به گزارش نامیت، میوه ها غنی از مواد مغذی هستند و به نام مواد ایده آل در برنامه رژیم کاهش وزن محسوب می شوند. اما میوه های زیادی وجود دارند که اندازه قند بالایی دارند. بیایید نگاهی به میوه های مختلف و اندازه قند آنها بیندازیم.

مترجم:حمید وثیق زاده انصاری
منبع:راسخون
میوه ها غنی از مواد مغذی هستند و به نام مواد ایده آل در برنامه رژیم کاهش وزن محسوب می شوند. اما میوه های زیادی وجود دارند که اندازه قند بالایی دارند. بیایید نگاهی به میوه های مختلف و اندازه قند آنها بیندازیم.
میوه ها ترکیبات ضروری را در هر رژیم غذایی متعادل تشکیل می دهند. برخلاف غذاهای ناسالم که بیشتر شامل قند و کربوهیدرات های ساده هستند همه میوه ها شامل فیبر و دیگر مواد مغذی هستند که به بدن اجازه می دهند قند را به آرامی و در طول زمان جذب کند. میوه های تازه، غذاهای سالم و مغذی هستند که غنی از ویتامین ها، مواد معدنی و دیگر مواد مغذی هستند. آنتی اکسیدان ها و دیگر مواد فوتو شیمیایی در میوه ها، نقش مهمی را در حفظ غلظت قلیایی در رژیم غذایی دارند.
وقتی که می خواهید وزن کم کنید و یا سالم بمانید، جایگزینی شیرینی های پر کالری و فست فود با بیشتر میوه ها و سبزیجات یک توصیه عاقلانه سنتی است. اگر چه بیشتر میوه ها طبیعتاً چربی کمی دارند و یک منفعت دیگر که دارند این است که به سرعت شما را سیر می نمایند اما میوه های زیادی وجود دارند که اندازه شکر بالایی دارند. افرادی که دیابت دارند، چاق هستند و یا کسانی که نسبت به شکری که مصرف می نمایند حساس هستند، ممکن است از مصرف چنین میوه های با قند بالا اجتناب نمایند و یا مصرف آنها را کاهش دهند.
اندازه شکر در میوه ها :
قند طبیعی یافت شده در میوه ها که به نام فروکتوز شناخته می گردد یک مونو ساخارین است. فرمول شیمیایی فروکتوز بسیار شبیه به گلوکوز است اما ساختار مولکولی آن فرق دارد. شاخص گلیسمی گلوکوز بیشتر از فروکتوز است که به این معنی است که فروکتوز به اندازه گلوکوز سطح قند خون را افزایش نمی دهد. اگر چه اندازه کالری فروکتوز همچون قند معمولی است اما آن سالم ترین شکل قند طبیعی تلقی می گردد.
آسان ترین روش برای معین اندازه شکر میوه با چشیدن آن است. هر چه میوه شیرین تر باشد اندازه قند بیشتری در آن وجود دارد. اما سوال این است که آیا میوه های خشک هم مفید هستند؟ بله، میوه های خشک اندازه قند بیشتری نسبت به میوه های تازه دارند. این به این علت است که در فرآیند خشک کردن میوه، آب میوه از دست می رود و باعث می گردد که غلظت شکر بیشتر گردد.
میوه های غنی از قند :چه شما رژیم غذایی قند کم داشته باشید و یا فقط در خصوص دانستن اندازه قند در میوه های مورد علاقه خود کنجکاو باشید، فهرستی که در زیر آورده شده است می تواند برای شما مفید باشد.
میوه های با اندازه قند بالا :
آلو (4ر8)
پرتقال (8)
گلابی (3ر8)
آناناس (4ر8)
نارنگی (9)
گیلاس (9ر10)
انار (6ر11)
انبه (6ر12)
انجیر (8ر13)
موز (4ر10)
سیب (8ر8)
*مقادیری که در داخل پرانتز ذکر شده اند اندازه شکر موجود به گرم در هر 3 اونس است.
میوه های با قند پایین یا میانه :
توت فرنگی (4)
خربزه کاسابا (3ر4)
میوه پاپایا (5)
هندوانه (3ر5)
هلو (1ر7)
کیوی (6ر7)
شلیل (7ر6)
قره قاط (3ر7)
طالبی (7ر6)
لیمو ترش (2)
گوآوا (6ر7)
*مقادیری که در داخل پرانتز ذکر شده اند اندازه شکر موجود به گرم در هر 3 اونس است.
باید ذکر گردد که با وجود اندازه شکر، میوه ها در کل نسبت به غذاهایی که شامل شکر تصفیه شده هستند سالم تر هستند. اما، افرادی که دیابت و یا رژیم کاهش وزن دارند می توانند از فهرست میوه های گفته شده در بالا که می توانند به آنها یاری کند که تصمیم بگیرند چه میوه هایی باید بخورند و یا از چه میوه هایی باید پرهیز نمایند و یا مصرف آنها را کاهش دهند بهره ببرند. در اولویت قرار دادن مصرف میوه های با قند پایین می تواند در کل به کنترل مصرف شکر شما یاری کند.
تذکر: این مقاله صرفاً جنبه اطلاعاتی دارد و به هیچ وجه نمی تواند جایگزین توصیه های داده شده به وسیله متخصصان این امر بگردد.
/ج
منبع: راسخون