تجلی هنر الهی در طبیعت زیبای قزوین

به گزارش نامیت، بسیاری از گردشگران قزوین را به عنوان پایتخت صفوی به عنوان مقصد گردشگری انتخاب می نمایند ولی در این میان دیدن طبیعت و زیبایی های آن خالی از لطف نیست.

تجلی هنر الهی در طبیعت زیبای قزوین

به گزارش خبرنگاران، هم زمان با بیدار شدن طبیعت در فصل بهار دشت های قزوین و دامنه کوه های راسخ این دیار مانند پارچه ای نقاشی شده هستند که در آن از تمامی رنگ ها استفاده شده؛ گل هایی که بر روی دامن سبزه افشان شده و درختانی که با شکوفا شدن گویا گل هایی بر سر دارند.

از رودخانه ها و دریاچه های قزوین هم نمی توان گذشت، آن هایی که با صدای خود گوش ها را به نجوا با طبیعت و آرامش دعوت می نمایند؛ در ایام نوروز دیدن این طبیعت خالی از لطف نیست و بار سفر را برای سپری کردن چند ساعت از ایام نوروز در قزوین ببندید.

منطقه حفاظت شده باشگل

اگر بخواهید به منطقه باشگل سری بزنید این منطقه با وسعت 27 هکتار در هشت کیلومتری شمال غرب شهرستان تاکستان واقع شده است و تحت مدیریت حفاظت شده زیست محیطی است و گونه های جانوری فراوانی در آن به زندگی و زادآوری می پردازند.

مهم ترین کوه ها و ارتفاعات این منطقه آق داغ، کوه سفید، کوه قزقلعه، کوه چهل قز، قازان داغ و کوه قره داش است؛ از مهم ترین مناطق دشتی آن نیز می توان به دشت قره باغ، سیچانلو، حسین آباد و قاسم آباد اشاره نمود.

غارهای عباس آباد

وقتی تاکستان را به سمت همدان در پیش بگیرید در شمال شرق شهر آبگرم و در ارتفاع 1600 متری از سطح آب های آزاد، دو دهانه غار عباس آباد را مشاهده خواهید کرد که با دارا بودن افزون بر 180 متر طول و یک تالار بزرگ، به پرتگاه ها، چاه ها و دهلیزهای متعددی منتهی می شوند؛ این دو غار درگذشته های دور انسان زی بوده و پناهگاهی امن در حوادث برای پیشینیان به شمار می آمده اند.

غار قلعه کرد

غار قلعه کرد نیز در 20 کیلومتری برج های دوگانه خرقان در دهستان حصار از توابع شهر آبگرم واقع شده است؛ پس از عبور از دهانه غار و فرود از یک چاه راه 15 متری، تالاری به وسعت بیش از یک هزار مترمربع رخ می نماید که دارای چکیده ها و چکنده های فوق العاده زیبا و مسحورنماینده است.

رطوبت بالا، نقاشی های دیواری که نشان از انسان زی بودن غار در سال های دیرین دارد و حوضچه های آب، ویژگی های غار قلعه کرد را افزایش داده است. قدمت این غار به دوره الیگومیوس و دوران سوم زمین شناسی می رسد که تا چهل میلیون سال پیش تخمین زده می گردد.

منطقه نمونه گردشگری یله گنبد

روستای یله گنبد در دهستان ایلات قاقازان غربی از بخش کوهین شهرستان قزوین با موقعیت جغرافیایی 49 درجه و 42 دقیقه طول شرقی و 36 درجه و 25 دقیقه عرض شمالی در فاصله 10 کیلومتری از جاده ترانزیتی قزوین - رشت واقع شده است.

این روستا از شمال به دره آسیاب خرابه، از شرق به کوه پشت یله گنبد، از غرب به کوه قشم بلاغی و از جنوب غربی به ارتفاعات قطار قوزلوخ و در ارتفاع 2000 - 1600 متری واقع شده است.

یله گنبد، یکی از دهات دهستان قاقازان در بخش کوهین شهرستان قزوین است. چشمه یله گنبد در 15 کیلومتری شمال این ده واقع شده است و راه دسترسی به آن سخت و کوهستانی است. این چشمه در کف دره ای که از آن رودخانه کوچکی عبور می نماید و به رودخانه شاهرود می ریزد، از دل زمین بیرون می آید.

آب چشمه معدنی یله گنبد از دسته آب های معدنی بیکربناته کلسیک آهن و گازدار خیلی گرم است. استحمام در این آب به دلیل وجود گازکربنیک و گرمای آن، تسکین دهنده و ضد درد است. ظاهراً این آب درمان بیماری های عصبی، مفصلی و رماتیسم مؤثر است و آشامیدن آن نیز در کار دستگاه گوارش، کبد و مجاری صفرا و بیماری های معده ای و روده ای و نیز بیماری تغذیه ای مؤثر است و سالیان زیادی است که مردم بومی از خواص این آب گرم برای درمان بیماری های مختلف چون بیماری های مفصلی و پوستی استفاده می نمایند.

آب گرم یله گنبد از امکانات رفاهی و اقامتی بی بهره است و با توجه به این مسئله، با اجرای طرح مطالعاتی بر روی این روستا و آب گرم معروف آن، شرایط را برای ورود گردشگران به ویژه گردشگران درمانی به این روستا مهیا ساخت.

منطقه نمونه گردشگری حاجی آباد فطر

روستای فطر و روستای حاجی آباد واقع در دهستان ایلات قاقازان شرقی و در بخش کوهین واقع شده است؛ این روستا از شمال به ارتفاعات جرینگ چال از شرق به کوه خرلو و از جنوب به ارتفاعات کتله خور و از سمت غرب به کوه کاکوا در ارتفاعات 1700 تا 1800 متری از سطح دریا واقع شده است.

روستای حاجی آباد نیز از شمال با ارتفاعات زنگه گل به و دارنگول از شرق به ارتفاعات کاکول و غرب به کوه قزلر قلعه سی و از سمت جنوب به دره قنبر دره و در ارتفاعات 1600 - 1800 متری از سطح دریا واقع شده است.

غار یخی انگول

جاده قدیم قزوین-رشت را که بروید وارد روستای آقا بابا که بشوید باید جاده آسفالته را ادامه دهید، بعد از روستای کیخونان و مرتضی آباد، به دوراهی می رسید؛ سمت چپ به روستای نارنده و دست راست به روستای حاجی آباد و سپس به روستای دینک می رسید.

در سه کیلومتری روستای دینک غار یخی انگول واقع شده است که دسترسی به غار تا حدودی مشکل و ورود به آن به خاطر شیب تند و طبقات مختلف بسیار سخت است؛ وجود یخ های فراوان در دیواره ها و کف غار موجب سرمای شدید هوای درون آن شده و از ویژگی های ممتاز غار به شمار می رود.

به لحاظ زمین شناسی غار انگول در اثر لغزش سنگ های دولومیتی بخش غربی قله کوه انگول به وجود آمده و از دسته غارهای انحلالی نیست. سن این غار بعد از تریاس مربوط به دوران دوم زمین شناسی بوده و تحت تأثیر فعالیت و حرکات تکنونیکی منظم ایجادشده است.

منطقه نمونه گردشگری طارم سفلی

منطقه کوهستانی طارم سفلی با وسعت تقریبی 166 هزار و 796 هکتار و موقعیت جغرافیایی تا عرض شمالی و تا طول شرقی در شمال غرب قزوین و بخش طارم سفلی واقع در دامنه های البرز جنوبی قرارگرفته است. این منطقه هم مرز با استان های گیلان و زنجان به مرکزیت شهر سیردان در حدود 130 کیلومتری قزوین واقع شده است و دارای 4 دهستان خندان، نیارک، چوقور، و کوهگیر است و مجموعاً 110 روستا را در خود جای داده است.

در این منطقه تنها جنگل های طبیعی استان قزوین در روستاهای حسن آباد و حسین آباد واقع شده است.

منطقه نمونه گردشگری سمیران

قلعه سمیرانات در بخش طارم سفلی و در منطقه شمیرانات در 25 کیلومتری سد منجیل در جاده گیلوان قرارگرفته است؛ این قلعه در کنار دریاچه سپیدرود بر بالای تپه ای مرتفع و سنگی که رود قزل اوزن از جنوب آن می گذرد، واقع شده است و به همین دلیل بیشتر استحکامات این قلعه در سمت شمالی آن ساخته شده است.

منطقه پیشنهادی نمونه گردشگری سمیران در با توجه به فیزیولوژیک و توپوگرافی منطقه و در نظر دریافت آب های سطحی و جوانب محیطی و چشم انداز زیبای سد سفیدرود و رودخانه قزل اوزن در یک پهنه مسطح پیشنهاد شده است.

منطقه نمونه گردشگری زیاران

روستای زیاران در دهستان زیاران از بخش مرکزی شهرستان آبیک و در فاصله 45 کیلومتری شرق قزوین واقع شده است.

این روستا از شمال به کوه سیالان زیاران، از شرق به کوه قزل دره و سیالان، از غرب به کوه سفیدکوه و از جنوب به ارتفاعات زغال سنگ، زرد و کوه وای مین و در ارتفاع 1600 متری واقع شده است.

منطقه نمونه گردشگری باراجین

پارک 1400 هکتاری باراجین در فاصله 5 کیلومتری از جاده ترانزیتی قزوین - رشت واقع شده است؛ سایت جنگلی باراجین از شمال به ارتفاعات پس گوش و میل، از شرق به روستای شقفی آباد، از غرب به روستای اسماعیل آباد و از جنوب به شهر قزوین و در ارتفاع 1800 - 1400 متری واقع شده است.

گزارش از سیده زهرا حسینی فلاح خبرنگار خبرنگاران منطقه قزوین

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 24 تیر 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: namit.ir شناسه مطلب: 200

به "تجلی هنر الهی در طبیعت زیبای قزوین" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تجلی هنر الهی در طبیعت زیبای قزوین"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید