راهکارهایی جهت کوتاه کردن ناخن نوزادان

به گزارش نامیت، در این مقاله راه صحیح گرفتن ناخن های ظریف نوزادتان را به شما می آموزیم.

راهکارهایی جهت کوتاه کردن ناخن نوزادان
آیا شما هم از گرفتن ناخن های کوچک و ظریف نوزادتان هراس دارید؟ اگرچه ناخن های نوزاد نرمتر و ظریفتر از ناخن های شماست، اما بسیار تیزتر است. به گونه ای که به راحتی پوست خودش و شما را خراش می دهد و چون روی حرکات دستانش کنترل چندانی ندارد، حتی ممکن است روی قرنیه چشمانش خراش بیاندازد!

مادران جوان حتی از فکر کوتاه کردن این ناخن های کوچک هم می ترسند. آنقدر کوچکند که ممکن است در حین کوتاه کردنشان، انگشتان ظریف نوزاد زخم گردد و آسیب ببیند. اما با وجود این ترسها، کوتاه کردن ناخن نوزاد بطور مرتب، اهمیت ویژه ای دارد. موجب می گردد تا آلودگی در زیر آن ها جمع نگردد، پوست خودش و یا شما را با آن خراش ندهد و عفونت ایجاد نگردد.

ناخن های دست نوزادان رشد بسیار سریعی دارند، به طوری که ممکن است هفته ای یک یا دوبار احتیاج به کوتاه شدن داشته باشند، اما ناخن های پا رشد آهسته تری دارند و یک یا دو بار در ماه احتیاج به کوتاه کردن دارند. پس ترس خود را کنار بگذارید و دست بکار شوید.

پیش از آغاز به کارنکات مهمی که قبل از اقدام به کوتاه کردن ناخن نوزاد بایستی رعایت کنید:

نور مناسب. در محیطی با نور کافی اقدام به گرفتن ناخن های نوزاد کنید.

زمان مناسب. برترین زمان برای گرفتن ناخنها، هنگامی است که نوزاد خواب است. زمان مناسب دیگر، دقیقا بعد از حمام نوزاد است، زیرا پس از حمام ناخن ها نرم شده و کوتاه کردنشان ساده تر می گردد.

ابزار مناسب. حتما از ناخن گیر یا قیچی مخصوص نوزاد بهره ببرید. استفاده از ناخن گیر مخصوص بزرگسالان باعث آسیب رسیدن به پوست نوزاد می گردد.

هنگام کوتاه کردن ناخن نوزادابتدا نوزاد را به حالت خوابیده قرار دهید یا او را در آغوش خود بگیرید. اگر نوزادتان توانایی نشستن دارد، می تواند روی جایگاه غذا یا کریر در حالت نشسته روبرویتان قرار گیرد.

دست نوزاد را محکم در دستان خود نگاه دارید. به گونه ای که مطمئن باشید حتی اگر نوزاد دستانش را حرکت دهد، انگشتش حرکت ننموده و با ناخن گیر آسیب نمی بیند.

پزشکان توصیه می نمایند اگر نوزادتان خیلی کوچک است یا تازه به دنیاآمده، از سوهان کاغذی برای کوتاه کردن ناخن نوزاد بهره ببرید. طی هفته های اول ناخن های نوزاد بسیار نرم هستند و به سادگی با سوهان میتوان آن ها را کوتاه کرد. بعلاوه با سوهان می توان لبه های تیز ناخن را نیز نرم کرد.

هرگز از سوهان فلزی برای نوزادان استفاده نکنید، چرا که به آسانی پوست نوزاد را خراش می دهد. برای اینکار حتما از سوهان کاغذی بهره ببرید.

پوست زیر ناخن نوزاد را کمی فشار دهید تا پوست از ناخن جدا گردد و هنگام گرفتن ناخن ها، پوست نوزاد آسیب نبیند.

همیشه ناخن های دست را بصورت منحنی و ناخن های پا را بصورت صاف کوتاه کنید.

هرگز برای کوتاه کردن ناخن نوزاد از دندانهایتان استفاده نکنید! زیرا باعث انتقال میکروب ها از دهانتان به انگشتان و زخم های احتمالی روی دست نوزاد می شوید. بعلاوه بعلت نداشتن دید کافی ممکن است بجای ناخن، دست نوزاد را گاز بگیرید!

هرگز ناخن های نوزاد را با دست نکشید و پاره نکنید زیرا باعث کنده شدن بیش از حد و آسیب رسیدن به ساختار ناخن می گردد.

چگونه هنگام کوتاه کردن ناخن نوزاد حواس او را پرت کنیم؟اگر هنگام کوتاه کردن ناخن نوزاد، وی از خواب برخاست یا از ادامه کار اجتناب کرد، در این صورت می توانید:

از همسرتان (یا شخص دیگری) بخواهید تا او را آرام کند تا به کارتان سرانجام دهید.

با کودکتان به آرامی حرف بزنید یا برای او آواز بخوانید.

با یک جغجغه یا اسباب بازی صدا دار حواس او را پرت کنید.

نوزاد را با خود طی گرفتن ناخن ها همراه کنید و همزمان با انگشتانش بازی کنید. بازی هایی مثل لی لی حوضک، موشه رفت آب بخوره یا این میگه بریم دزیدی، در این شرایط راه گشا هستند.

اگر بازهم از کوتاه کردن ناخن نوزاد خود هراس دارید از شخص دیگری که مهارت انجام آن را دارد یاری بگیرید. پدربزرگ و مادربزرگ، عمه یا خاله، پرستار و... که بتواند در کمال آرامش و خونسردی ناخن نوزاد را کوتاه کند.

از دستکش نوزادی بهره ببرید. اگر ناخن های نوزادتان تیز و بلند شده و شما توانایی کوتاه کردن آن را در حال حاضر ندارید. دستکش دستش کنید. اینگونه از خراشیدن پوستش، خصوصا در هنگام خواب، جلوگیری نموده اید.

اگر هنگام کوتاه کردن ناخن نوزاد به پوستش آسیب رسیدسریعا با آب سرد یک صابون ملایم محل زخم را بشویید.

سپس با دستمال تمیز به آرامی آن را خشک کنید و محل بریدگی را به آرامی فشار دهید. معمولا خونریزی بعد از چند دقیقه بند می آید.

به هیچ عنوان از بانداژ روی زخم استفاده نکنید، زیرا ممکن است نوزاد باند را ببلعد و موجب خفگی وی گردد. بعلاوه از پماد روی زخم استفاده نکنید زیرا نوزاد آن را می مکد.

اگر برشی عمیق در انگشت کودک ایجاد شده، که نگران نماینده است، به پزشک مراجعه کنید.

پس از اتمام کار، یک نفس عمیق بکشید، تا هفته بعد که دوباره این مراحل را تکرار کنید.

منبع: سایت ستاره

منبع: راسخون
انتشار: 25 آبان 1400 بروزرسانی: 25 آبان 1400 گردآورنده: namit.ir شناسه مطلب: 1791

به "راهکارهایی جهت کوتاه کردن ناخن نوزادان" امتیاز دهید

1 کاربر به "راهکارهایی جهت کوتاه کردن ناخن نوزادان" امتیاز داده است | 5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "راهکارهایی جهت کوتاه کردن ناخن نوزادان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید