سی دی فروشی بیشتر از کارگری درآمد دارد!
به گزارش نامیت، عضو کانون عالی شوراهای اسلامی کار معتقد است با حقوق های حداقلی که کارگران می گیرند، نمی گردد زندگی کرد و هزینه های درمان، کرایه خانه و قسط بانک، افراد را مجبور می نماید که به مسافرکشی و دستفروشی روی بیاورد.

علی اصلانی در گفت وگو با خبرنگاران درباره ایده ایجاد بازارچه های محلی و تجمیع و ساماندهی دستفروشان سیار در آنها، گفت: مخالف ایجاد بازارچه محلی نیستیم ولی به شرطی که نظارت و ساماندهی شوند. به جای آن که به سمت و سوی شغل های کاذب برویم، دولت باید به فکر ایجاد مشاغل دائمی و پایدار باشد و برای احیای کارخانه ها اقدام کند تا جوانان در کارخانه ها مشغول کار شوند.
وی ادامه داد: یکی از دلایلی که در چند سال گذشته کارهای غیر رسمی مثل دستفروشی رواج پیدا نموده و زیاد شده است، اشتغال بد داخل کارخانه ها است. وقتی کارخانه ها نمی چرخد و کارگران را از دست می دهیم، آنها مجبور می شوند بیرون بیایند و برای آن که لقمه نانی برای زن و فرزندان ببرند به شغل های کاذب تن می دهند.
اصلانی اضافه نمود: بسیاری از کارگران ساعت 4 بیدار می شوند و تا ساعت 7 مسافرکشی می نمایند و بعد سرکار اصلی می روند تا هشت ساعت و بیشتر کار می نمایند و مجدد هنگام برگشت به خانه مسافرکشی می نمایند، چون با چنین حقوق های حداقلی نمی گردد زندگی کرد و خرج محصل و دانشجو، هزینه های درمان، کرایه خانه و قسط بانک، افراد را مجبور می نماید که به کارهای کاذب و غیر رسمی روی بیاورند.
عضو کانون عالی شوراهای اسلامی کار توضیح داد: در حال حاضر فروشگاههای بزرگی در قد و قواره مال ها و هایپرها در گوشه وکنار شهر مجوز گرفته و انواع اقلام ضروری و اساسی را عرضه می نمایند اما با این کار بسیاری از کاسبان محل و مغازه داران را دچار مشکل نموده و کار و بارشان را کساد نموده اند.
وی گفت: وقتی یک کارگر فکر می نماید اگر یک موتور بخرد و جلوی سینما سی دی بفروشد پولش بیشتر از کار در کارخانه است، پس چرا در کارخانه بماند و هشت ماه حقوق معوق طلب داشته باشد و زن و بچه او گرسنه بمانند؟ ولی آیا سی دی فروشی برای او نان و آب می گردد یا برایش بیمه و بازنشستگی دارد؟ بنابراین نباید به درمان مقطعی فکر کنیم.
عضو شورای عالی حفاظت فنی و بهداشت کار با بیان این که ایجاد بازارچه های محلی نیازمند کار کارشناسی دقیق و حساب شده است، گفت: یکی از موضوعات اساسی که در بحث ایجاد بازارها و پاساژها مطرح است، رعایت نکات ایمنی و حفاظت فنی است. زمانی که می خواستیم آیین نامه بازار تهران را بنویسیم که حادثه پلاسکو تکرار نگردد دیدیم وقتی وارد بازار می شویم کنتورهای برق و سیم کشی به شکل وحشتناکی اجازه این کار را نمی دهند.یکی از دلایلی که ساختمان پلاسکو سوخت این بود که با وجود آن که بعضی کسبه بوتیک داشتند اما پشت آن انبار اجناس قابل احتراق هم وجود داشت و همین امر موجب شد تا با یک جرقه، آتش به تمام واحدها سرایت کند و در عرض چند دقیقه کل ساختمان بسوزد.
عضو کانون عالی شوراهای اسلامی کار البرز ادامه داد: چند ماه قبل در استان البرز بازارچه محلی گلشهر آتش گرفت و اموال و سرمایه مردم سوخت؛ در آنالیز ها تعیین شد که در یک مغازه سیم جرقه خورده و تمام بازارچه آتش گرفته است؛ بنابراین باید با کار کارشناسی و پرهیز ازهرگونه شتابزدگی نسبت به ایجاد بازارچه تصمیم گیری کنیم و در این جریان نکات ایمنی و حفاظت فنی را مدنظر قرار بدهیم.
او تاکید نمود: در حال حاضر نیازی به ایجاد چنین بازارهایی نداریم چون تا چشم کار می نماید هست؛ لذا معتقدم به جای این کار دولت برای احیای کارخانه هایی که آخرین نفس ها را می کشند و نیروهای کارشان از 500 نفر به 50 نفر رسیده چاره ای بیاندیشد و اشتغال دائمی را حفظ کند که از همه جهت به نفع دولت است و برای کارگر هم امنیت شغلی و بیمه و بازنشستگی دارد.
به گزارش خبرنگاران، بر اساس آیین نامه اجرایی ماده (16) قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار شهرداریها موظفند به منظور فراهم آوردن امکان دسترسی فراورینمایندگان کوچک و متوسط ایرانی و نیز فروشندگان کم سرمایه به بازار مصرف برای عرضه کالاهای فراوری داخل، با استفاده از زمین های متعلق به خود یا وزارت راه و شهرسازی، مکان های مناسبی را در شهرها آماده بهره برداری نمایند و بر مبنای قیمت تمام شده به صورت روزانه، هفتگی و ماهانه به اشخاص فوق الذکر اجاره دهند.پیشتر روسای اتاق بازرگانیایران و اتاق تعاون مرکزی اجرای کامل قانون بهبود فضای کسب و کار را خواهان شده بودند.
منبع: خبرگزاری ایسنا