شیپور طلایی یا آلاماندا
به گزارش نامیت، آلاماندا گیاهی چوبی است که طول آن به 4 متر هم می رسد. با بریدن ساقه ها مایع سفید شیری خارج می گردد. برگ ها ساده، بدون گوشواره، براق، چرمی مانند و بدون کرک می باشند
نویسندگان: کوهویی لینگ، چوا تانگ کیان، تان چای هون
مترجمان: دکتر حسین حسین زاده، دکتر محسن ایمن شهیدی، دکتر رامین رضایی
نام علمی (خانواده):
Allamanda cathartica L. (Apocynaceae)نام انگلیسی:
Allamanda, Common Allamanda, Golden Trumpetنام فارسی:
شیپور طلایی یا آلاماندامشخصات:
آلاماندا گیاهی چوبی است که طول آن به 4 متر هم می رسد. با بریدن ساقه ها مایع سفید شیری خارج می گردد. برگ ها ساده، بدون گوشواره، براق، چرمی مانند و بدون کرک می باشند. تمام اندام های این گیاه سمی گزارش شده است. شیره این گیاه در زمان مکیدن ساقه بریده شده آن گاهی باعث تحریک خفیف دهان و اندکی تهوع می گردد. بعلاوه با تماس شیره گیاه با پوست حساس، جوش یا التهاب پوستی گزارش شده است. پهنک برگ همه ای کشیده، به ابعاد 8-15 سانتی متر و 4-5 سانتی متر و به صورت متقابل بدون دمبرگ به تعداد 3-5 عدد قرار گرفته اند. گل ها بزرگ، لوله مانند، زرد درخشان و به طول 4-5 سانتی متر می باشند.منشأ:
بومی امریکای جنوبی؛ در چین برای مقاصد طبی کشت می گردد.ترکیبات شیمیایی:
آلاماندین، پلومریسین (Plumericin)، پلومیرید (Plumieride)، اسید اورسولیک و مواد دیگر.کاربرد در طب سنتی:
از این گیاه به اسم پاک کننده برای القای استفراغ با مقادی کم استفاده می گردد. برگ های آن مسهل است و پوست آن به اسم مدر (دافع آب) در آب آوردن شکم (آسیت) مصرف می گردد. در طب سنتی سورینام، ریشه آن برای مقابله با یرقان و مسائل ناشی از مالاریا و بزرگ شدن طحال استعمال می گردد.آثار دارویی:
ضد کرم، ضد قارچ، ضد نئوپلاسم، ضد زهر و ترمیم زخم.اندازه مصرف:
اطلاعاتی در دسترس نیست.عوارض جانبی:
اطلاعاتی در دسترس نیست.مسمومیت زایی:
تمام اندام های این گیاه سمی گزارش شده است. شیره این گیاه در زمان مکیدن ساقه بریده شده آن گاهی باعث تحریک خفیف دهان و اندکی تهوع می گردد. بعلاوه با تماس شیره گیاه با پوست حساس، جوش یا التهاب پوستی گزارش شده است.موارد منع مصرف:
اطلاعاتی در دسترس نیست.تداخلات دارو - گیاه:
اطلاعاتی در دسترس نیست.پی نوشت:
برای مشاهده پی نوشت های این کتاب به منبع مقاله مراجعه گردد.
منبع مقاله :لینگ، کوهویی - تانگ کیان، چوا - چای هون، تان؛ (1392)، راهنمای گیاهان دارویی: مصور و با رویکرد علمی و دارویی، مترجمان: حسین حسین زاده - محسن ایمن شهیدی، رامین رضایی، مشهد: بنیاد پژوهشهای آستان قدس رضوی، چاپ اول.
منبع: راسخون
انتشار: 8 آبان 1400
بروزرسانی: 8 آبان 1400
گردآورنده: namit.ir
شناسه مطلب: 1773
به "شیپور طلایی یا آلاماندا" امتیاز دهید
دیدگاه های مرتبط با "شیپور طلایی یا آلاماندا"
* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید