2 طرز تهیه ژله رولی (رولتی) یک و دو لایه ، چیکار کنم ژله ترک نخوره؟
به گزارش نامیت، ژله رولی یا رولتی که با نام ژله فرفره ای هم شناخته می شه، از انواع دسرهای زیبا و چشم نوازیه که هر کسی با دیدنش ذوق می کنه. ظاهر این ژله، شبیه شیرینی های فانتزیه اما در واقع خیلی ساده، سریع و با مواد ساده و در دسترس آماده می شه. نکته جالب اینه که برای درست کردنش هم اصلا نیازی به مهارت خاصی نیس و با چند تا ترفند ساده می تونید نتیجه ای حرفه ای بگیرید. این دسر هم برای مهمونی های رسمی و هم برای جشن های خانوادگی و به عنوان مناسبه. توی این مطلب از در ما قراره طرز تهیه ژله رولی یا رولتی رو به همراه نکات خوشمزه شدنش بهتون یاد بدیم.
طرز تهیه ژله رولی یا رولتی در یک نگاه
برای درست کردن ژله رولی با بستنی، اول پودر ژله رو داخل یه کاسه بریزید و آب جوش اضافه کنید. خوب هم بزنید تا هیچ دونه ای باقی نمونه و محلول کاملاً شفاف بشه. بعد، چند دقیقه صبر کنید تا حرارتش پایین بیاد و آماده ترکیب با بستنی بشه.
حالا بستنی وانیلی یا هر طعم دلخواه رو اضافه کنید و سریع هم بزنید تا رنگ و بافت یکدست پیدا کنه. یه سینی مستطیلی یا مربعی رو خیلی کم چرب کنید و مخلوط ژله و بستنی رو داخلش بریزید.
سطح ژله بستنی رو صاف کنید و ضخامت رو حدود 8 میلی متر تا 1 سانتی متر نگه دارید. سینی رو نیم ساعت توی یخچال بذارید تا ژله کاملا ببنده. بعد با چاقوی تیز، ژله رو به نوارهای باریک 2 تا 3 سانتی متری برش بزنید و با حوصله رول کنید تا شکل حلزونی پیدا کنه. در آخر رول ها رو داخل ظرف بچینید و برای زیبایی بیشتر با خامه، میوه یا شکلات تزئین کنید.
شما می تونید جزئیات مربوط به میزان مواد اولیه و مرحله به مرحله طرز تهیه ژله رولی یا ژله رولتی رو توی این مطلب بخونید.
مواد اولیه برای تهیه ژله رولی
| مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
| پودر ژله (طعم و رنگ دلخواه) | 1 بسته |
| آب جوش | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
| بستنی (وانیلی یا طعم دلخواه) | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
| روغن مایع و پلاستیک فریزری | برای فرم دادن ژله رولتی |
| خامه، شکلات و شکر | برای تزیین ژله رولی |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 10 دقیقه
مدت زمان آماده سازی ژله رولی: 45 دقیقه
مراحل طرز تهیه ژله رولی با بستنی
یکی از متفاوت ترین انواع دسر با ژله، همین ژله رولی هستش که بهش رول بستنی فرفره ای هم میگن و هم خیلی هم مالی و ارزونه و هم برای پذیرایی خیلی چشم نوازه. کافیه برای درست کردنش مراحل زیر رو به ترتیب دنبال کنید.
مرحله اول: ژله رو آماده کنید
توی اولین قدم برای طرز تهیه ژله رولتی با بستنی، پودر ژله رو داخل یک کاسه بریزید و آب جوش رو اضافه کنید. خیلی خوب هم بزنید تا هیچ دونه ای باقی نمونه. حواستون باشه که اگر هم زدن رو نصفه نیمه انجام بدید، ژله موقع بستن حالت شنی و دونه دونه پیدا می کنه و ظاهرش خراب می شه.
وقتی مطمئن شدید محلول کاملاً شفاف و یکدسته، بذارید چند دقیقه بمونه تا حرارتش کمی پایین بیاد و آماده ترکیب با بستنی بشه.
در صورت تمایل می تونید انواع پودر ژله با طعم ها و رنگ های مختلف رو از فروشگاه های به روش های خرید و اینترنتی تهیه کنید.
مرحله دوم: مایه ژله رو با بستنی مخلوط کنید
وقتی ژله هنوز مایع هست ولی داغی اولیه اش رفته اما هنوز هم کاملا سرد نشده، بستنی وانیلی () یا هر طعم دلخواه بستنی که دوست دارید رو اضافه کنید. این کار رو سریع انجام بدید چون بستنی در تماس با ژله گرم، آغاز به ذوب شدن می کنه.
با قاشق یا همزن دستی خوب ژله و بستنی رو مخلوط کنید تا رنگ و بافتش یکدست بشه. اگر بستنی کامل حل نشه، لایه های سفید و رنگی جدا می شن و رول ها ظاهر حرفه ای پیدا نمی کنن.
انواع بستنی رو به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می تونید بخرید.
مرحله سوم: وسایل رو آماده کنید
توی این مرحله از طرز تهیه رول بستنی فرفره ای، یک سینی مستطیلی یا مربعی با عرض 20 در 30 سانتی متر بردارید و کف ش رو خیلی کم با روغن مایع چرب کنید یا نایلون بکشید. این کار باعث می شه ژله راحت جدا بشه و موقع رول کردن ترک نخوره.
مرحله چهارم: مایه ژله بستنی رو توی سینی بریزید
حالا مخلوط ژله و بستنی رو یکباره، داخل سینی بریزید و با قاشق سطحش رو صاف کنید تا ضخامت همه جاش یکسان باشه. بهتره ضخامتش بین 8 میلی متر تا 1 سانتی متر باشه که نه خیلی نازک باشه که موقع رول کردن پاره بشه و نه خیلی ضخیم باشه که سخت رول بشه. بعد سینی رو داخل یخچال بذارید و حدود نیم ساعت صبر کنید تا ژله کاملاً ببنده و سفت بشه.
برای خرید روغن مایع و نایلون فریزری از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی می تونید اقدام کنید.
مرحله پنجم: ژله بستنی رو برش بزنید
وقتی ژله سفت شد، در حدی که وقتی که با انگشت روش فشار می دید، رد انگشتتون روش نمونه و حالت ارتجاعی داشته باشه. بعد سینی رو بیرون بیارید. با یک چاقوی تیز و تمیز ژله رو به نوارهای باریک و هم میزان برش بزنید. بهتره چاقو رو قبل از هر برش کمی خیس کنید تا ژله بهش نچسبه و خط برش صاف دربیاد. اگر نوارها خیلی پهن باشن، رول کردن سخت می شه؛ پس عرض هر نوار رو حدود 2 تا 3 سانتی متر در نظر بگیرید.
مرحله ششم: ژله بستنی رو رول کنید
حالا نوارهای ژله رو یکی یکی بردارید و با دست یا کاردک آغاز به رول کردن کنید. این کار رو آرام و با حوصله انجام بدید تا ژله ترک نخوره. وقتی رول کامل شد، شکل حلزونی پیدا می کنه و خیلی زیبا می شه. اگر ژله کمی شل بود و موقع رول کردن شکست، یعنی زمان بستن کافی نبوده؛ پس بهتره دوباره چند دقیقه داخل یخچال بذارید و بعد رول کنید.
مرحله هفتم: ژله رولی رو سرو و تزئین کنید
در آخر، رول های ژله ای آماده رو به ترتیب داخل ظرف سرو بچینید. برای جذابیت بیشتر می تونید روی اون ها خامه فرم گرفته ()، میوه های تازه مثل توت فرنگی یا موز، یا حتی شکلات رنده شده و شکر دانه درشت بریزید.
اگر بخواید ژله های رولی مجلسی تر باشه، همین مراحل رو با چند رنگ ژله مختلف تکرار کنید و رول های رنگی رو کنار هم بچینید تا ترکیب رنگین کمانی داشته باشید.
انواع خامه، شکر سفید و شکلات رو به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می تونید بخرید.
روش تهیه ژله رولتی دو لایه
برای تهیه ژله رولی دو لایه با بستنی، اول یک بسته پودر ژله با رنگ و طعم دلخواه رو داخل کاسه بریزید و با 1 لیوان آب جوش خوب مخلوط کنید تا کاملاً شفاف بشه. بعد بذارید کمی خنک بشه و داخل سینی مستطیلی یا مربعی با ابعاد حدود 20 در 30 سانتی متر بریزید. ضخامت لایه ژله بهتره حدود نیم سانتی متر باشه.
سینی رو داخل یخچال بذارید و صبر کنید تا ژله کاملاً ببنده. در ادامه، توی این فاصله، نصف لیوان بستنی وانیلی یا هر طعم دلخواه رو توی دمای محیط بذارین که نرم بشه ولی نه اینکه به میزان شیر، مایع بشه. ژله که بست، یه لایه از بستنی نرم رو روی لایه ژله بریزید و سطحش رو صاف کنید تا ضخامت لایه بستنی هم حدود نیم سانتی متر باشه.
دوباره سینی رو داخل یخچال بذارید تا بستنی خودش رو بگیره و سفت بشه. وقتی هر دو لایه کاملاً بسته شدن، با چاقوی تیز ژله رو به نوارهای باریک 2 تا 3 سانتی متری برش بزنید. در آخر نوارها رو با حوصله رول کنید تا شکل حلزونی پیدا کنن و داخل ظرف سرو بچینید؛ می تونید برای زیبایی بیشتر روی رول ها خامه، میوه یا شکلات بریزید و سرو کنید.
نکات مهم در طرز تهیه ژله رولی یا فرفره ای
- برای طرز تهیه ژله رولی بدون بستنی، کافیه به جای بستنی از خامه صبحانه، شیر یا ترکیب شیر (نصف لیوان) و نشاسته (1 قاشق غذاخوری) بهره ببرید. این مواد همون کار بستنی رو انجام میدن.
- ترکیب رنگ های مختلف ژله وقتی رول می شن، یه جلوه رنگین کمانی و جذابی به دسر می دن. بنابراین می تونین از چند رنگ مختلف ژله بهره ببرید.
- ژله قبل از ریختن توی سینی باید کمی خنک شده باشه، اما هنوز مایع باشه. اگر خیلی داغ باشه، بستنی یا خامه ای که اضافه می کنید آبکی می شه و اگر خیلی سرد باشه، سریع می بنده و یکدست نمی شه.
- جنس سینی که ژله رولی رو داخلش می ریزید و فرم می دید، بهتره از فلزی یا پیرکس باشه، چون انتقال سرما بهتر انجام می شه و ژله سریع تر و یکنواخت تر می بنده.
- اگر می خواید رول ها محکم تر باشن و کمتر ترک بخورن، می تونید نصف بسته ژله بی رنگ یا کمی پودر ژلاتین به ژله اصلی اضافه کنید. این کار قوام ژله رو بیشتر می کنه.
- به جای گذاشتن سینی ژله رولی در یخچال معمولی، می تونید چند دقیقه سینی رو در فریزر بذارید تا لایه اولیه سریع تر ببنده. فقط مراقب باشید یخ نزنه چون شکننده می شه.
- اگر نایلون فریزری در دسترس نبود، کاغذ روغنی هم گزینه خوبیه و باعث می شه ژله راحت جدا بشه.
- می تونید کمی اسانس وانیل یا نارگیل به لایه سفید یا ژله بستنی اضافه کنید تا عطر خاصی داشته باشه.
- رول های ژله رو تا لحظه سرو داخل یخچال نگه دارید. چون اگر بیرون بمونن، نرم می شن و شکلشون از دست می ره.
فوت و فن های خوشمزه شدن ژله رولتی
چرا ژله موقع رول کردن ترک می خوره؟
در این صورت، احتمالا ژله موقع رول کردن، خیلی سفت یا خیلی نازک درست شده. ضخامت مناسب حدود 7 تا 8 میلی متره و زمان بستن هم باید کنترل بشه.
آیا می شه ژله رولی رو فریز کرد؟
نه، چون یخ زدن باعث می شه بافت ژله خراب بشه و موقع رول کردن ترک بخوره. برترین شرایط دمایی، نگهداری ژله رولی داخل یخچال هستش.
منبع: افق کوروش