آمار واقعی ابتلا و فوت 5 تا 10 برابر بیشتر از اعلام رسمی ، واکسن کرونا،شاید اواخر سال جاری
به گزارش نامیت، عضو کمیته علمی ستاد مبارزه با کرونا می گوید واکسن ساخت داخل ایران در مرحله آزمایش انسانی قرار گرفته است.
دکتر محمدرضا صالحی، استاد دانشگاه تهران، فوق تخصص بیماریهای عفونی و عضو کمیته علمی ستاد مبارزه با کرونا در گفت و گو با خبرنگاران در رابطه با اخبار مربوط به چند برابر بودن آمار ابتلا و مرگ و میر در ایران مطرح نمود: مطالعه ای که در ایالات متحده آمریکا اجرا شده پیش بینی کرد میزان ابتلا و مرگ و میر ناشی از ویروس کرونا پنج تا 10 برابر چیزی است که اعلام می شود.
عضو کمیته علمی ستاد مبارزه با کرونا در رابطه با نظریه ضعیف تر شدن اما مسری تر شدن ویروس کرونا نیز گفت: در رابطه با ضعیف تر شدن ویروس کرونا مطالعه و تحقیق دقیقی را مشاهده نکردم اما در رابطه با قدرت سرایت بیماری باید بگویم کاملا صحیح است. اکنون ویروس بین 20 تا 30 برابر نسبت به قبل مسری تر شده و احتمال ابتلای آن افزایش پیدا نموده است.
صالحی بیان داشت: تعداد بیماران جوان مبتلا به کرونا نسبت به موج های قبلی بسیار افزایش پیدا نموده است، این تعداد چه در مراجعه سرپایی است و چه در بستری ها شامل می شود.
این فوق تخصص بیماریهای عفونی ادامه داد: دلیل افزایش تعداد جوانان مبتلا به کرونا به عدم رعایت پروتکل های بهداشتی برمی شود. افراد مبتلا معمولا افرادی هستند که پروتکل ها را رعایت نمی نمایند و سرکار هم می فرایند. بعضی افراد واقعا نمی توانند کار خود را رها نمایند اما بعضی دیگر افراد به دلیل فعالیت های تفریحی و گردشگری مبتلا می شوند. جوانان نسبت به افراد مسن کمتر پروتکل های بهداشتی را رعایت می نمایند.
استاد دانشگاه تهران در رابطه با لزوم قرنطینه سراسری و تعطیلی تمامی مشاغل اذعان داشت: با کاهش تماس های اجتماعی تا حد زیادی بر انتقال ویروس غلبه خواهیم کرد. در این میان کلمه قرنطینه چندان درست نیست، اگر با حمیت دولت برنامه دقیق و منسجمی در کاهش فعالیت های اجتماعی و اداری در مدت دو هفته وجود داشته باشد می توان نسبت به کنترل امیدوار بود.
عضو کمیته علمی ستاد مبارزه با کرونا یادآور شد: صبح ها شما بی آر تی های حمل و نقل شهری را نگاه کنید که چه ازدحامی دارند. دولت باید فراخوانی بدهد که قسمت عمده نیروها به صورت دورکاری به انجام وظایف خود بپردازند. ساعات کار روزانه باید پخش شود؛ لازم نیست حتما همه کارکنان هشت صبح سر کار بیایند. به عنوان مثال عده ای ساعت هشت صبح بیایند و عده ای دیگر در ساعات دیگر روز. توصیه من این است افرادی که واقعا حضورشان در محل کار لزومی ندارد در خانه بمانند.
وی گفت: حتی ادارات و سازمان هایی که در توان شان است خودرو در اختیار شهرداری قرار بدهند تا به سازمان حمل و نقل عمومی یاری شایانی شود. قانون هم بگذارند که مثلا تعداد مشخصی مسافر در اتوبوس حضور داشته باشد. افراد هم باید خودشان مسائل را رعایت نمایند، ماسک بزنند و فاصله اجتماعی را هم حفظ نمایند.
فوق تخصص بیماریهای عفونی تاکید نمود: طبیعتا مکان هایی مثل سینماها، تئاترها و سایر نقاطی که لزومی به باز بودنشان وجود ندارد باید بسته باقی بمانند. مجامع عمومی دیگر مثل ختم و جشن ها هم منتفی شود. با رعایت این شرایط در چند هفته می توان تا حد زیادی بر موج سوم کرونا غلبه کرد.
صالحی در انتها در رابطه با احتمال ساخت واکسن کرونا در ایران گفت: با واکسن هایی که ساخت ایران هستند در مرحله آزمایش انسانی قرار گرفته اند و امیدوارم شرایط خوبی را پشت سر بگذارند تا بتوانند نجات بخش باشند. با توجه به شرایط موجود در خوشبینانه ترین حالت ممکن واکسن کرونا تا اواخر سال جاری به بازار می آید.
منبع: جام جم آنلاین