افزایش نزاع های خیابانی در کشور ، نزاع های زنانه هم زیاد شدند

به گزارش نامیت، آمار نزاع ها و درگیری ها در کشور در سال گذشته افزایش 2.5 درصدی را نشان می دهد که در این میان بالا رفتن آمار این نزاع ها از سوی زنان را نیز شاهدیم.

افزایش نزاع های خیابانی در کشور ، نزاع های زنانه هم زیاد شدند

سازمان پزشکی قانونی کشور اعلام نموده است در نیمه نخست سال جاری 331 هزار و 152 مصدوم نزاع به مراکز پزشکی قانونی مراجعه کردند. آماری که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که 323 هزار و 34 نفر بود، 2.5 درصد بیشتر شده است. یعنی هر ماه بیش از 50 هزار زد و خورد اتفاق افتاده و کلی زخمی و مصدوم بر جای گذاشته است.

طبق اعلام این سازمان، در مدت یاد شده از کل مراجعان نزاع 223 هزار و 669 نفر مرد و 107 هزار و 483 نفر زن بودند. در این مدت استان های تهران با 54 هزار و 981، خراسان رضوی با 28 هزار و 133 و اصفهان با 24 هزار و 361 بیشترین و استان های ایلام با 1513، بوشهر با 2 هزار و خراسان جنوبی با 2117 نفر کمترین آمار مراجعان نزاع را داشتند.

همچنین بیشترین آمار مراجعان نزاع به مراکز پزشکی قانونی با 61 هزار و 828 نفر در تیر ماه و کمترین آن با 44 هزار و 858 نفر در فروردین سال جاری ثبت شده است.

  • خلأ فرهنگ سازی ؛ افزایش نزاع های زنانه

سال گذشته نیز طبق آمار سازمان پزشکی قانونی در بازه 8 ماه ابتدای سال، در مجموع 416 هزار و 799 پرونده نزاع به مراکز پزشکی قانونی کشور ارجاع شد که در مقایسه با 390 هزار و 972 پرونده ارجاعی در مدت زمان مشابه سال 96 حدود 6.6 درصد افزایش داشت.

در این میان آنالیز های آماری نشان می دهد نزاع در ایران روز به روز زنانه تر می گردد و اگرچه تعداد پرونده ها در بعضی سال ها کاهش یافته، اما نسبت پرونده های زنان به کل پرونده ها روندی رو به رشد داشته است.

کارشناسان، عوامل مختلفی را برای درگیری ها و نزاع های خیابانی مطرح می نمایند و می گویند عوامل روانی، فردی، فرهنگی، اجتماعی، مالی، محیطی (زندگی در مناطق حاشیه ای و جرم خیز) و حتی ضعف قانون و بی اعتمادی به قانون در وقوع درگیری ها موثر است.

آمارهای بالای نزاع خیابانی بر اساس ارقام سازمان پزشکی قانونی نشان دهنده خلأ موجود برای فرهنگ سازی است. اقدام موثری که می تواند در درازمدت باعث کاهش هزینه های سلامت و کاهش ضریب اشغال تخت های بیمارستانی به واسطه درگیری های فیزیکی و ضرب و جرح گردد.

کارشناسان می گویند آموزش مهارت های زندگی از جمله مدیریت خشم، آستانه تحمل افراد را افزایش می دهد و آنان را از نظر سلامت روانی دور از نزاع و درگیری نگه می دارد. این در حالی است که خلأ این آموزش ها در کشور ما وجود دارد.

  • فشار مالی

دکتر علی حسین زاده جامعه شناس حوزه جنایی در این زمینه می گوید: در بسیاری از کشورهای پیشرفته افراد ساعات محدود و معینی را به کار اشتغال دارند و زمان مناسبی برای استراحت و تفریح را در اختیار دارند. وی اظهار می نماید: این شرایط در کشور ما به دلیل کافی نبودن دستمزدها و فشار مالی عملاً مهیا نیست و افراد برای تأمین معیشت خود و خانواده هایشان مجبورند در چند نوبت یا چند شغل کار نمایند که همین مساله موجب ایجاد فشار روحی می گردد و فرد را مستعد خشونت می نماید.

حسین زاده ادامه می دهد: بیکاری جوان ها هم می تواند موجب ایجاد خشونت های خیابانی گردد. چون جوانی که شغل ندارد، وقت خود را صرف پرسه زدن در خیابان ها می نماید و همین خود آغاز یک نزاع اساسی می تواند باشد.

این جامعه شناس در خصوص افزایش نزاع های خیابانی در بین زنان نیز شرح می دهد: جامعه ایرانی در یک دوره گذار به سر می برد. دورانی که زنان کوشش می نمایند ثابت نمایند در فعالیت های اجتماعی چیزی از مردها کم ندارند. در این میان خواه ناخواه دچار فشارهای روحی و اجتماعی فراوانی می شوند و این فشارها جایی طاقت آنها را تمام می نماید.

حسین زاده بیان می نماید: زنان علاوه بر نقش اجتماعی که بر عهده دارند، پس از برگشت به خانه هم باید وظایف همسری و مادری خود را انجام دهند. تمام این فشارها موجب بروز خشونت در قالب های مختلف می گردد که یکی از آنها نزاع است.

  • نزاع بر سر مسائل پیش پاافتاده

یک روانشناس اجتماعی، پژوهشگر و استاد دانشگاه نیز در این زمینه می گوید: اتفاقا بسیاری از کسانی که نزاع می نمایند، بیسواد یا تحت تاثیر عوامل محیطی نیستند. بسیاری از آنها از نظر اجتماعی و تحصیلات در سطح بالایی قرار دارند.

محمدرضا نایبی می افزاید: صحنه های نزاع گاهی بر سر مسائل پیش پاافتاده مثل بوق زدن، جای پارک یا این گونه موارد سطحی رخ می دهد.

او ادامه می دهد: شهر تهران همواره از بالاترین تعداد پرونده های نزاع و درگیری در میان دیگر شهرهای کشور برخوردار است که این نکته برای پایتخت زیبا نیست.

نایبی می گوید: این روزها بروز مسائل مالی در جامعه تاثیر زیادی در رفتار اجتماعی مردم گذاشته و در بعضی مواقع رفتار آنها را تغییر می دهد. حرکت در جهت زندگی ماشینی هزینه های زیادی را بر افراد جامعه تحمیل می نماید که شاید در پایین بودن آستانه تحمل تاثیر مستقیمی بگذارد. بنابراین مسایل مالی می تواند از مهمترین دلایل بر کاهش تاب آوری افراد در مقابل مسایل روزمره زندگی باشد.

به گفته این استاد دانشگاه، نزاع و درگیری بعد از تصادفات رانندگی، دومین عامل مراجعه افراد به مراکز درمانی و مراکز پزشکی قانونی به شمار می رود.

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 26 آذر 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: namit.ir شناسه مطلب: 547

به "افزایش نزاع های خیابانی در کشور ، نزاع های زنانه هم زیاد شدند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "افزایش نزاع های خیابانی در کشور ، نزاع های زنانه هم زیاد شدند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید