تاکید ظریف بر تقویت روابط مالی و سیاسی میان اعضای آیورا

به گزارش نامیت، به گزارش خبرنگاران، نشست سران اتحادیه کشورهای حاشیه اقیانوس هند با حضور وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و دیگر مقامات کشورهای عضو در جاکارتا شروع بکار کرد.

تاکید ظریف بر تقویت روابط مالی و سیاسی میان اعضای آیورا

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان امروز در اولین اجلاس سران اتحادیه کشورهای حاشیه اقیانوس هند (آیورا -IORA)، با اشاره به فرصت های موجود برای توسعه روابط اقتصادی و سیاسی میان کشورهای عضو این اتحادیه، خواهان تقویت این روابط به ویژه در حوزه دریایی شد.

متن کامل سخنرانی ظریف به توضیح زیر است؛

آقای رئیس؛ روسای محترم کشورها و دولت ها؛ آقای دبیر کل؛

عالیجنابان؛ خانم ها و آقایان؛

سخن را با قدردانی از دولت و ملت اندونزی به واسطه مهمان نوازی مثال زدنی و تمهیدات تحسین برانگیز برای اولین اجلاس سران کشورهای اتحادیه اقیانوس هند -آیورا - که به مناسبت بزرگداشت بیستمین سالگرد تاسیس این اتحادیه برپا شده، شروع و مراتب گرم ترین سلام ها و بهترین آرزوهای رئیس جمهور روحانی را به شما ابلاغ می نمایم.

در طول دو هفته گذشته، آیورآ از یک دیدگاه به یک چارچوب چندبعدی برای همکاری تحول یافته است. همان گونه که در منشور آیورآ آمده، این چارچوب همکاری منطقه ای، وسیله ای برای ارتقا رشد مستمر اقتصادی و توسعه پایدار کشورهای منطقه با تمرکز بر شش حوزه برخوردار از اولویت و دو موضوع فراگیر است. برنامه اقدام آیورا برای دوره سال های 2012 تا 2017 و نیز سند موسوم به جاکارتا کنکورد همچنان از اولویت و اعتبار برخوردار بوده و راستای رو به جلو را ترسیم می کند.

از تاسیس آیورا تاکنون، مفهوم غالب و دیدگاه کلان توسعه دهه 1990 که عمدتا به وسیله مصوبات کنفرانس های عمده سازمان ملل متحد شکل گرفته، در چارچوب سه سند اهداف هزاره، دستور کار توسعه و اهداف توسعه پایدار، تکامل یافته است. در دو سال گذشته، بعضی از طرح های مورد حمایت سازمان ملل در راستای اقدامات جدید دنیای، به وسیله توافق پاریس در مورد تغییرات اقلیمی، دستور کار آدیس آبابا در زمینه منابع اقتصادی برای توسعه و نیز طرح کاهش بلایای طبیعی، توسعه یافته است. موضوع حائز اهمیت این است که آیورا طرح و برنامه های خود را به نحوی طراحی نماید که نه تنها نیازها و آرمان های کشورهای عضو، بلکه اولویت های دنیای مدنظر خود را نیز محقق سازد.

موضوع محوری این اجلاس، فرصت مغتنمی را برای همکاری و پیشرفت فراهم آورده است. ایران از ظرفیت های فراوانی برای تقویت ارتباطات دریایی، به وسیله برقراری ارتباطات چندوجهی منطقه آیورا با سایر بازارهای منطقه ای و دنیای، برخوردار است. بندر ایرانی چابهار دارای موقعیت راهبردی برای برقراری ارتباط میان اقیانوس هند و خلیج فارس، غرب و مرکز آسیا، قفقاز و اروپا است و راستای امن و کوتاه را برای اتصال شرق به غرب و شمال به جنوب در اختیار قرار می دهد. اولین نشست آیورا با عنوان مسئولان مناطق آزاد که در اردیبهشت 1395 در چابهار برگزار گردید، ایجاد ساز و کاری را برای همکاری و مشخص مراجع ملی به منظور توسعه و گسترش ارتباطات، تجارت و سرمایه گذاری در منطقه و فراتر از آن به تصویب رساند.

ایمنی و امنیت دریای که به عنوان یکی از اولویت های اساسی در اسناد آیورا ذکر شده، از اهمیت بسزایی برخوردار است. از آنجا که نزدیک به 80 درصد تجارت دنیای از راستا دریایی و کشتیرانی صورت می پذیرد، باید توجه ویژه ای به افزایش ایمنی و امنیت از یک سو و جلوگیری از آلودگی دریا از سویی دیگر مبذول داشت. افزایش بی سابقه راهزنی دریایی در آب های غرب اقیانوس هند از سال 2008 تاکنون، همچنان در راه تجارت دریایی مانع ایجاد نموده و ماهیگیری در منطقه را مختل می سازد. ایران فعالانه در مبارزه با راهزنی دریایی در آب های بین المللی مشارکت دارد و بر این باور است که اقدامات هماهنگ ملی، منطقه ای و بین المللی امری الزامی برای برطرف این تهدید است.

منطقه ما همچنین دستخوش خشونت افراط گرایانه و تروریسم است. بر این اساس، ما از ابتکار میزبان اندونزیایی مان برای تصویب بیانیه مقابله با افراط گرایی خشونت آمیز منجر به تروریسم کاملا حمایت می کنیم. این بیانیه به پیشبرد اهداف طرح رئیس جمهور روحانی تحت عنوان دنیا بر علیه خشونت و افراط که به اتفاق آرا توسط مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال 2013 به تصویب رسید نیز یاری خواهد نمود.

آقای رئیس،

دنیای شدن، توامان چالش ها و فرصت هایی را ایجاد نموده است. اقتصاد مقاومتی و پایدار، نیازمند همکاری در تمامی سطوح زیر منطقه ای، منطقه ای و بین المللی است. آیورا فرصتی منحصر به فرد و چارچوبی مستحکم برای تقویت هر چه بیشتر روابط اقتصادی میان کشورهای عضو محسوب می گردد. برنامه اقدام جامع و زمان بندی شده که به منظور دستیابی به اهداف آیورا تدوین شده، نیازمند اراده سیاسی و اقدام جمعی ماست. در اینجا بار دیگر تعهد بی قید و شرط و همبستگی جمهوری اسلامی ایران را با این کوشش ها اعلام می نمایم.

از توجه شما ممنونم.

منبع: خبرگزاری مهر
انتشار: 15 مهر 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: namit.ir شناسه مطلب: 332

به "تاکید ظریف بر تقویت روابط مالی و سیاسی میان اعضای آیورا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تاکید ظریف بر تقویت روابط مالی و سیاسی میان اعضای آیورا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید