ترفندهای وا نرفتن کباب کوبیده ترش ، این کوبیده بدون سیخ درست میشه!
به گزارش نامیت، کباب کوبیده ترش یا ترش کباب یکی از خوشمزه ترین انواع غذاهای شمالی است که در گیلان و مازندران هم با گوشت چرخ نموده گوسفندی و هم با گوشت چرخ نموده مرغ در تابه درست می گردد. استفاده از مغز گردو و رب انار از مهم ترین اسرار لذیذ شدن این ترش مزه به شمار میرود. اگر شما هم از هواداران انواع کباب با طعم و عطر متنوع برای و هستید، با ما در این مقاله از در همراه باشید تا طرز تهیه کباب کوبیده ترش را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه کباب کوبیده ترش (برای 2 نفر)
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
گوشت چرخ نموده مخلوط | 200 گرم |
پیاز | 1 عدد درشت |
سیر | 2 حبه |
مغز گردو (آسیاب شده) | 1 قاشق غذاخوری |
کره حیوانی | 20 گرم |
زعفران (دم نموده غلیظ) | به میزان لازم |
زردچوبه، نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
نان یا برنج | برای سرو کباب کوبیده ترش |
مواد لازم برای تهیه سس کباب کوبیده ترش
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
پیاز | 1 عدد درشت |
سیر | 2 حبه |
مغز گردوی آسیاب شده | 3 قاشق غذاخوری |
رب انار (ترش یا ملس) | 3 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به میزان لازم |
سبزی خالواش یا چوچاق (اختیاری) | 50 گرم |
آب جوش | 1 و نیم لیوان فرانسوی |
مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 20 دقیقه
مدت زمان لازم برای پخت کباب کوبیده ترش: 45 دقیقه
مراحل طرز تهیه کباب کوبیده ترش رشتی
طرز تهیه کباب کوبیده ترش هم با گوشت چرخ نموده مخلوط گوسفندی و گوساله و هم با چرخ نموده مرغ مخلوط ران و سینه قابل انجام است و احتیاجی به سیخ زدن و کباب کردن آن روی منقل نیست. توجه داشته باشید، سس مخصوص این کباب حتما باید غلیظ و جا افتاده گردد و به خورد کباب ترش تابه ای برود.
مرحله اول: مواد اولیه ترش کباب را آماده کنید
پیش از آغاز مراحل طرز تهیه کباب کوبیده ترش، ابتدا باید پیازها را رنده کنید. سپس، نصف پیاز رنده شده را با دست فشار دهید تا آب اضافی آن خارج گردد. تفاله این میزان پیاز را برای افزودن به مایه کباب ترش کنار بگذارید.
آب پیاز را هم در ظرف جداگانه ای بریزید تا بعدا به سس ترش کباب اضافه کنید. باقی پیاز رنده شده را هم باید به سس مخصوص ترش کباب اضافه کنید.
حبه های سیر شسته شده و بدون پوست را نیز به صورت ریز رنده کنید و برای تهیه مایه کباب کوبیده ترش و سس آن کنار بگذارید. مغز گردو را هم در دستگاه آسیاب خانگی بریزید و پودر کنید.
سبزی خالواش یا چوچاق را نیز پاک کنید و به خوبی بشویید. سپس، خالواش شسته شده را در سبد بریزید تا آب اضافی آن خارج گردد. در ادامه، سبزی خالواش را ساطوری کنید.
برای خرید مغز گردو می توانید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله دوم: مایه کباب ترش را آماده کنید
در این مرحله از طرز تهیه کباب ترش با گوشت چرخ نموده، تفاله پیاز و نیمی از سیر رنده شده را همراه با گوشت در ظرف مناسبی بریزید. این ترکیب را به خوبی ورز دهید تا پیاز، سیر و گوشت چرخ نموده به صورت یکنواخت با یکدیگر مخلوط شوند.
برای خرید انواع گوشت مانند گوشت چرخ نموده مخلوط گوسفندی و گوساله می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله سوم: مغز گردو و ادویه ها را اضافه کنید
پس از ورز دادن ترکیب گوشت چرخ نموده و پیاز رنده شده، به میزان یک قاشق غذاخوری مغز گردوی آسیاب شده، میزانی نمک، زردچوبه و پودر فلفل سیاه را نیز به این ترکیب اضافه کنید. این مواد را دوباره برای 3 دقیقه به خوبی ورز دهید تا ترکیب یکدست و منسجمی ایجاد گردد.
برای خرید انواع ادویه مانند نمک، زردچوبه و پودر فلفل سیاه می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله چهارم: مایه کباب ترش را استراحت دهید
حالا، درب ظرف حاوی گوشت و مواد ورز داده شده را ببندید یا با سلفون بپوشانید. سپس، این ظرف را برای یک ساعت در یخچال بگذارید تا گوشت کباب کوبیده ترش استراحت کند و کاملا خودش را بگیرد.
مرحله پنجم: مایه ترش کباب را در تابه بگذارید
پس از گذشت این مدت، در این مرحله از طرز تهیه کباب ترش در ماهیتابه، نوبت به سرخ کردن ترش کباب می رسد. بنابراین، تابه مناسب و نچسبی را انتخاب نموده و مایه کباب ترش را کف تابه پهن کنید؛ به طوری که سطح تابه را به صورت یکنواخت با ضخامت یکسان بپوشاند. سپس، سطح مایه گوشتی را با یاری لیسک برش بزنید و به قطعات مساوی تقسیم کنید تا شبیه کباب کوبیده () گردد.
مرحله ششم: کباب ترش را سرخ کنید
حالا، کره را خرد کنید و قطعات کره را روی مایه کباب ترش بچینید. تابه حاوی گوشت و کره را روی حرارت میانه بگذارید تا یک طرف کباب ها تقریبا برای 5 دقیقه سرخ گردد. توجه داشته باشید، در هنگام سرخ کردن گوشت کباب ترش نباید درب تابه را ببندید. در غیر این صورت، گوشت کباب ترش آب می اندازد و وا می رود.
برای خرید کره می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله هفتم: کباب ها را برگردانید
در این مرحله از طرز تهیه ترش کباب گوشت در تابه، نوبت به اضافه کردن زعفران و سرخ کردن سمت دیگر کباب ها می رسد. بنابراین، میزانی زعفران دم نموده را روی کباب ها بریزید و همه کباب ها را برگردانید تا طرف دیگر آن ها هم تقریبا به مدت 5 دقیقه سرخ گردد. سپس، حرارت را خاموش کنید و تابه را کنار بگذارید.
برای خرید زعفران می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله هشتم: باقی پیاز رنده شده را تفت دهید
پس از سرخ شدن کباب ها، باید سراغ درست کردن سس مخصوص ترش کباب بروید. بنابراین، تابه دیگری را روی حرارت میانه بگذارید و میزانی روغن در آن بریزید. پس از داغ شدن روغن، باقی پیاز رنده شده را که برای درست کردن سس کنار گذاشته بودید به تابه اضافه کنید تا سرخ گردد.
برای خرید روغن سرخ کردنی می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله نهم: گردو و ادویه ها را به سس اضافه کنید
در این مرحله از طرز تهیه کباب ترش گیلانی، میزانی زردچوبه، نمک و فلفل سیاه را همراه با 2 قاشق غذاخوری گردوی آسیاب شده در تابه حاوی پیاز داغ بریزید و برای یک دقیقه تفت دهید تا عطر و رنگ زردچوبه آزاد گردد.
مرحله دهم: سس کباب ترش را تکمیل کنید
حالا، باقی سیر رنده شده و رب انار () را نیز در تابه حاوی پیاز داغ، گردو و ادویه ها بریزید. به میزان یک و نیم لیوان آب جوش نیز به محتویات تابه اضافه کنید.
راستی، آب پیاز که قبلا کنار گذاشتید را نیز همراه با سبزی خالواش ساطوری شده در این ترکیب بریزید. این مواد را به خوبی هم بزنید تا کاملا با یکدیگر مخلوط شوند. درب تابه را ببندید و حرارت را ملایم کنید تا سس شما روی حرارت کم روغن بیندازد و جا افتاده گردد.
برای خرید رب انار می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله یازدهم: کباب ترش کوبیده را همراه با سس بپزید
پس از آن که سس مخصوص حسابی جا افتاده و غلیظ شد، قطعات کباب ترش سرخ شده را داخل سس بچینید. سپس، 20 دقیقه منتظر بمانید تا کباب کوبیده ترش همراه با سس ملس و خوشمزه بپزد و کاملا طعم دار گردد.
مرحله آخر: کباب کوبیده ترش را سرو کنید
پس از گذشت این مدت، کباب ترش تابه ای را در ظرف سرو بگذارید و روی آن را با سس مخصوص بپوشانید. شما می توانید این غذای شمالی خوشمزه را با دانه های انار، گوجه فرنگی، فلفل سبز یا دلمه ای و دیگر انواع سبزیجات تزیین نموده و همراه با نان، یا سرو کنید.
شما می توانید انواع برنج ایرانی و خارجی باکیفیت و انواع نان را به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.
بیشتر بخوانید:
روش تهیه کباب کوبیده مرغ ترش
طرز تهیه کباب ترش کوبیده مرغ هم عینا مشابه کباب کوبیده ترش با گوشت قرمز است. با این تفاوت که به جای گوشت چرخ نموده گوسفندی و گوساله باید از چرخ نموده مرغ بهره ببرید.
سپس، چرخ نموده مرغ را با پیاز رنده شده، ادویه ها و گردوی آسیاب شده ترکیب کنید و ورز دهید. این ترکیب را به روشی که در بالا گفتیم ابتدا استراحت دهید و پس از سرخ کردن همراه با سس مخصوص بپزید.
گوشت مرغ را می توانید به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.
نکات مهم در طرز تهیه کباب کوبیده ترش
- اگر به سبزی خالواش یا چوچاق دسترسی ندارید، می توانید آن را از دستور تهیه کباب کوبیده ترش حذف نموده یا به جای آن از میزانی جعفری، گشنیز یا نعنای تازه بهره ببرید.
- بسته به ذائقه، می توانید میزان کمی شکر هم به سس مخصوص کباب کوبیده ترش اضافه کنید.
- توجه داشته باشید، گوشت چرخ نموده در فرآیند پخت آب می رود و کوچک می گردد. بنابراین، پیشنهاد می کنیم مایه این کباب را در ابعاد نسبتا بزرگ برش بزنید.
- برای سرخ کردن کباب کوبیده ترش احتیاجی به استفاده از روغن زیاد نیست؛ همین که کف تابه چرب گردد کافی است.
- در صورت تمایل، در طرز تهیه کباب کوبیده ترش به جای رب انار می توانید از آب انار بهره ببرید. در این صورت، بهتر است رب انار و آب جوش را از دستور بالا حذف نموده و به همان میزان آب انار اضافه کنید.
فوت و فن های خوشمزه شدن کباب کوبیده ترش
برترین گوشت برای درست کردن کباب کوبیده ترش چیست؟
گوشت چرخ نموده مخلوط گوسفندی و گوساله مرغوب با نسبت نصف به نصف از برترین گزینه ها برای درست کردن کباب ترش تابه ای است.
چرا کباب کوبیده ترش وا می رود؟
درست مانند یا هر کباب دیگری، برای تهیه کباب کوبیده ترش هم باید آب پیاز رنده شده را بگیرید و فقط از تفاله آن بهره ببرید. ضمناً، مایه کباب را باید حسابی ورز دهید تا کاملا منسجم گردد.
از دیگر دلایل وا رفتن کباب ترش تابه ای می توان به رقیق بودن سس آن، برگرداندن کباب در زمان نامناسب، استفاده از تابه نامناسب و بستن درب تابه در هنگام سرخ کردن گوشت اشاره نمود.
چرا کباب کوبیده ترش خشک و سفت می گردد؟
برای درست کردن کباب کوبیده ترش حتما باید از گوشت چرخ نموده مخلوط گوسفندی و گوساله بهره ببرید تا به میزان کافی ترد و لطیف گردد. در صورت استفاده از چرخ نموده خالص گوساله، ترش کباب شما حتما خشک و سفت خواهد شد.
منبع: افق کوروش