راهکاری برای پیشگیری از ناراحتی معده بعد از مصرف ویتامین ها
به گزارش نامیت، بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ایالات متحده آمریکا بیش از نیمی از مردم این کشور در طول هر ماه مکمل های غذایی استفاده می نمایند که ممکن است شامل مولتی ویتامین، مکمل روغن ماهی یا مکمل ویتامین B 12 (که برای رژیم های غذایی وگان بسیار مهم است) باشد، اما با مصرف مکمل ها، معده افراد هر چند وقت یکبار ممکن است احساس بدی پیدا کند بعلاوه مصرف بعضی از مکمل ها و شرایط خاص می توانند باعث ایجاد حالت تهوع در فرد مصرف نماینده شوند.
به نقل از هلث، بعضی ویتامین ها (مانند ویتامین C) اسید بیشتری در خود دارند بنابراین مصرف ویتامین های اسیدی با معده خالی ممکن است باعث ایجاد احساس تهوع در فرد گردد. مکمل های آهن یا مولتی ویتامین های غنی شده با آهن نیز در صورت مصرف بدون غذا ممکن است باعث ایجاد حالت تهوع شوند.
دارو های مصرفی شما و حتی سایر ویتامین ها نیز می توانند با ویتامین های شما تداخل داشته باشند و شما احساس بیماری کنید. بعضی از مکمل های ویتامین می توانند دارای مگادوز از یک ویتامین خاص باشند که می تواند بر سیستم بدن شما تاثیر بگذارد.
قبل از مصرف مکمل های خود برچسب آن را برای درک مقادیر ویتامین A، D و E آنالیز کنید. دوز بیش از حد این ویتامین ها در قرص های شما می تواند عامل احتمالی تهوع شما باشد.
از آنجایی که ویتامین C به جذب آهن یاری می نماید، بهتر است این دو را همراه با کمی غذا مصرف کنید. به برچسب های ویتامین های خود نگاهی بیندازید تا دریابید کدام مکمل ها را با غذا مصرف کنید و کدام مکمل ها با معده خالی مانند ویتامین های A، D، E و K بهتر جذب می شوند.
مطمئن شوید که پزشک شما می داند کدام مکمل های ویتامینی را مصرف می کنید. مصرف آن ها می توانند به شما در معین اینکه آیا ویتامین های شما در جذب دارو های شما تداخل دارند یا خیر یاری کند.
طبق گفته کلینیک کلیولند ایالات متحده آمریکا، مصرف ویتامین ها قبل از یک تمرین ورزشی ممکن است ایده خوبی به نظر برسد، اما ممکن است سیستم گوارش شما را مختل کند. در عوض، ویتامین ها را با وعده غذایی بعد از تمرین خود مصرف کنید.
بعضی از ویتامین ها اگر به صورت جویدنی یا پودری باشند ممکن است برای سیستم گوارشی شما راحت تر باشند. اگر می دانید ویتامین خاصی شما را بیمار می نماید، سعی کنید دوز آن را به نصف تقسیم کنید یعنی یک نوبت صبح و یک نوبت عصر مصرف گردد.
پزشک شما برترین منبع برای اطلاع از کمبود ویتامین های شماست.
به این مورد دقت کنید که ممکن است نیازی به مکمل ویتامین نداشته باشید مگر اینکه سن شما بالای 60 سال، باردار یا گیاهخوار باشید. اگر مکمل های خاص شما را بیمار می نمایند، ویتامین های خود را از انتخاب های غذایی سالم تر دریافت کنید.
به گفته دانشکده پزشکی هاروارد بعضی از خطرات سلامتی مرتبط با دوز های بالای بعضی ویتامین ها و مواد معدنی وجود دارد. به عنوان مثال، ویتامین A بیش از حد (به عنوان بتاکاروتن) با افزایش خطر ابتلا به سرطان ریه در افراد سیگاری مرتبط است.
بدانید که مصرف بیش از حد مکمل های کلسیم و ویتامین D با سنگ کلیه مرتبط است و مگادوز ویتامین E نیز می تواند منجر به خونریزی در مغز گردد. ویتامین B 6 ممکن است خلق و خوی شما را بهبود بخشد و از قلب شما محافظت کند، اما مصرف بیش از حد ویتامین B 6 در مدت طولانی ممکن است خطر آسیب عصبی را افزایش دهد.
به یاد داشته باشید که سازمان غذا و دارو مکمل های ویتامین را تایید نمی نماید، بنابراین هیچ تضمینی وجود ندارد که وعده های روی برچسب ویتامین فواید سلامتی مورد نظر شما را ارائه دهد.
منبع: فرارو