ویلایی که به خاک سیاه نشسته است!

به گزارش نامیت، کرکره های بسته و نیمه باز و تک مغازه هایی که باز هستند، از بازاری حکایت می نمایند که این روزها به سختی زنده است. خیابان ویلا را به فروشگاه های صنایع دستی اش می شناسند؛ خیابانی که این روزها بی رونق تر از همواره است و فروشنده هایی که اغلب دیگر حوصله خودشان را هم ندارند.

ویلایی که به خاک سیاه نشسته است!

جهت دریافت خدمات طراحی خانه باغ ویلایی با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. گروه آبان با سالهای تجربه طراحی معماری و ساخت و مشارکت در پروژه های ساختمانی ویلا و باغ کوچک و بزرگ بهترین انتخاب جهت مشاوره و اجرا میباشد.

به گزارش خبرنگاران، فروشگاه های صنایع دستی خیابان ویلا که زیر سایه سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تهران هم نفس می کشند، به گفته خودشان مدتی است که دیگر زیر بار مسائل ناشی از ویروس کرونا کمر خمر نموده اند. از تعطیلی اجباری چند هفته اخیر هم که بگذریم، شرایط بازار صنایع دستی در خیابان ویلا به گفته فعلانش پیش از این هم تعریف چندانی نداشت و ناخوشایند بود.

خیابان نجات الهی (ویلا) در سال 98 به اسم گذر صنایع دستی معرفی گردید و قرار بود که مدتی به صورت آزمایشی یک طرفه گردد که در پی اعتراض کسبه و بعضی از اهالی منطقه بار دیگر دوطرفه شد. در نهایت می توان گفت که تابلوی کاشی که روی دیوار این خیابان نصب شد، تنها آورده این اقدام برای صنایع دستی و فروشندگان این خیابان بود؛ حالا همان خیابانی که قرار بود روزی به مرکز صنایع دستی مرکز تبدیل گردد و بر رونق این بازار بیفزاید، این روزها نماد کسادی بازار این حرفه شده است.

کافی است که در یکی از همین روزهای پیک چهارم کرونا سری به این خیابان بزنید تا بلاتکلیفی فعالان این حوزه را از نزدیک ببینید. بعضی از مغازه ها که کلا تعطیل کردند که به گفته همکارانشان یا به علت توجه به قوانین ستاد ملی کرونا کرکره ها را پایین کشیده اند یا اینکه از مدتی پیش به علت کسادی بازار، کلا بارشان را بسته و رفته اند.

در میان این مغازه ها البته، فروشگاه هایی هم به چشم می خورند که شماره هایشان را بر کرکره چسبانده و اینچنین اسم نموده اند که مردم می توانند در صورت داشتن سفارش یا به منظور خرید از مغازه، تماس بگیرند.

اما در میان فروشگاه های تعطیل، بعضی هم کرکره ها را نصفه بالا داده اند. از دور تعطیل هستند، اما نزدیک که می شوید، کرکره ها بالا می رود و شما می توانید وارد مغازه شوید؛ بلاتکلیفی به معنای واقعی را در این فروشگاه ها می توان دید. فروشندگانی که هم از تعطیل شدن اجباری یا احیانا جریمه می ترسند و هم اینکه نمی خواهند مشتریانشان را از دست بدهند.

در میان فروشگاه های متعدد خیابان ویلا، اما بعضی از مغازه ها باز هستند. آنهایی که با چراغ های خاموش یا کم نور منتظر مشتری نشسته اند یا آنهایی که بی پروا دل را به دریا زده و کاملا باز هستند. یکی از همین فروشندگان درباره شرایط این روزهای بازار صنایع دستی می گوید: احتمالا بسیاری از هنرمندانی که صنایع دستی فراوری می نمایند، به خاک سیاه نشسته اند و ما هم که واسطه ای میان این هنرمندان و مردم هستیم، در آینده با این شرایط به خاک سیاه خواهیم نشست.

او ادامه می دهد: خریداران اصلی فروشگاه های خیابان ویلا جهانگرد های خارجی بودند که متوقف شده است و در داخل هم با توجه به مسائل مالی، دیگر خرید صنایع دستی اولویت اول نیست. آخرین باری که برای فروشگاه خرید کردم، سال 98 بود و بعد از آن دیگر با شیوع ویروس کرونا کلا شرایط تغییر کرد.

به گفته این فروشنده بعضی از فروشگاه های خیابان ویلا در یک سال گذشته به علت شرایط سخت، تعطیل شده اند. او می گوید: قرار است ما را هم به خاطر اینکه باز هستیم جریمه نمایند. این در حالی است که در طول یک روز در مجموع شاید نهایتا 10 نفر مراجعه نمایند که جالب است اغلب هم خریدار نیستند، بلک فروشنده هستند.

این گفته ها در حالی از سوی یکی از فروشندگان خیابان ویلا مطرح شد که بسیاری دیگر از همکاران او در گذر، درباره شرایطی که دارند صحبت نکردند. بعضی از شرایط عصبانی و معتقد بودند که حرف زدن درباره این مسائل دیگر فایده ای ندارد و بعضی هم بهانه می آورند که از سوی صاحب فروشگاه چنین اجازه ای ندارد. در عین حال اما جالب است که بعضی با وجود نیمه باز بودن مغازه هایشان نه تنها از شرایط راضی بودند، بلکه از طرح چنین پرسش هایی هم تعجب می کردند و گاهی هم عصبانی می شدند!

در نهایت اما نباید یادمان بروند که ویترین تمام این فروشگاه ها با دسترنج هنرمندان تزئین می گردد که هر کدامشان در گوشه ای از این کشور مشغول کار هستند و چشم به فروش همین فروشگاه ها بسته اند که تاثیر مستقیم روی معیشتشان می گذارد. هنرمندانی که برخلاف بعضی از فروشنده ها، گله هایشان را راحت تر می گویند و ترسی هم از حرف زدن ندارند.

این گزارش با ویدئویی همراه است که در ادامه مشاهده می کنید.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 25 تیر 1400 بروزرسانی: 25 تیر 1400 گردآورنده: namit.ir شناسه مطلب: 1636

به "ویلایی که به خاک سیاه نشسته است!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ویلایی که به خاک سیاه نشسته است!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید